sábado, 5 de febrero de 2011

ZINCPIRITHIONE - Discografia

Juntament amb Furnish Time, Zincpirithione passen per ser un dels secrets millor guardats del Pop illenc a la primera meitat dels 80's; d'aquí hi sortiren ni més ni menys que Xavier Escutia i Antoni Noguera, posteriorment cor i ànima de Los Valendas. Lluny del Power-Pop d'aires retro que els col·locà en primera línea de l'escena, ja als anys 90's, la proposta de Zincpirithione era una mescla prou consistent del Pop i New Wave practicat a l'Espanya d'aleshores que, en el context de Mallorca, resultava una veritable bufada d'aire fresc.

La millor forma de definir la trajectòria d'aquest quintet és la paraula breu: el grup es formà l'any '81 i es va dissoldre l'any '84. En aquest espai temporal de prop de tres anys, Zincpirithione únicament editaren un maxi-LP titulat "Zincpirithione" (1983). Un any després, abans de separar-se, enregistraren una nova maqueta (que, per cert, inclou una versió del "2000 Light years from home", dels Rolling Stones), que anava a ser el gruix del seu primer LP. No obstant això, aquestes set cançons no arribaren a veure la llum mai., quedant inèdites i oblidades a alguna calaixera. De nou, vull agrair a Pinxo (Mallorca Nochentas) l'amabilitat que ha tingut cedint aquest material per a la seva publicació i difusió a Illa Sonora.

Per tant, avui deixam a la vostra disposició tot el material que enregistraren els efímers Zincpirithione, amb dos afegits força interesants: per una banda, una entrevista al mític fanzine Mocos en Abundancia i per l'altra, una cançó enregistrada al programa de TVE "Estoc de Pop", a l'any '84, on el grup interpreta una cançó inèdita que ni tan sols apareix a la maqueta d'aquell any: "Amantes".

DESCÀRREGA
Descàrrega "Amantes" (Estoc de Pop, 1984)
Biografia de Zincpirithione


Zincpirithione - "Zincpirithione" (1983) - Maxi LP

Zincpirithione - "Maqueta" (1984) - Cassette

No hay comentarios:

Publicar un comentario