jueves, 3 de febrero de 2011

RUINA SOCIAL - Maqueta '85 (1985)

Ruina Social, juntament amb els Cerebros Exprimidos, poden presumir de ser dels primers grups de Hardcore/Punk de l'illa. Pioners, per dir-ho d'una altra manera més clara. Tot el que s'ha dit o escrit al seu voltant té una forta càrrega de nostàlgia i llegenda, però també de malditisme. Es formaren primer amb el nom de Diarrea Negra, l'any 1984, amb Manolo Amorós "el negro" (guitarra, veu), Juan Pedro Muñoz (baix, veu) i Mateo (batería). Després d'un únic concert, el grup es refà amb baix el nom de Ruina Social, amb  Manolo i Juan Pedro, aleshores responsables del mític fanzine Mocos en Abundancia, al seu front. Després d'un parell d'efímers bateries, s'incorpora com a membre estable 'Churu' Tenreiro a la primavera de 1985, quedant tancada la formació.

Ruina Social, que alternaven temes propis amb versions de Peter & The Test Tube, The Stooges, Ramones, Los Nikis o Paralisis Permanente, eren una banda íntimament lligada als Cerebros Exprimidos. Amb ells tocaren al que té l'honor de ser considerat el primer concert Hardcore de Mallorca: fou el 14 de desembre de 1985, al Teatre del Patronat (Palma). No fa falta dir que el local va quedar pràcticament devastat, fet que va contribuir a augmentar la fama dels punks palmesans com a individus 'extremadament perillosos'. L'any 1986 s'incorpora al grup una vocalista femenina (Ana Pérez), i Ruina Social intensifiquen la seva activitat, arribant a participar, el 16 de maig d'aquell any, al IV Concurs de Pop-Rock de Palma juntament amb altres representants de la primera onada de Punk mallorquí, com Los Testíkulos de Jehová, els inquers Eskoria i, com no, Cerebros Exprimidos. D'ençà, el grup ralentitza la seva activitat fins desaparéixer a principis de 1987; aleshores, Juan Pedro i 'Churu' ja eren membres oficials d'aquests cervells, el grup més prometedor de la seva generació.

Aquesta gravació, "Maqueta 1985" és ni més ni menys que un assaig de Ruina Social enregistrat en la gravadora radiocassette, molt probablement a l'estiu de 1985. Preparats per descobrir aquesta relíquia de pur Punk/Hardcore a la mallorquina?

DESCÀRREGA
Ruina Social - "Maqueta" (1985) - Cassette



No hay comentarios:

Publicar un comentario