lunes, 21 de febrero de 2011

HER ONLY PRESENCE - "A Brand New Start" (2009)

Què hi pinta un grup català a Illa Sonora?, segurament alguns us estareu demanant, entre la sorpresa i/o la indignació. Doncs, farem una petita aclaració; el seu líder i fundador, el compositor i guitarrista Lluís Cifre(ex-Emerald Planet), és mallorquí, tot i que resident a Barcelona des de fa uns anys. A més, Her Only Presence està inscrit com a grup de Mallorca; apareixen, per exemple, a la "Guia de grups musicals a les Illes Balears" (2007), editat per la Conselleria d'Educació i Cultura. Aclarit, doncs?

Ara mateix em sembla un moment fantàstic per rescatar aquest "A brand new start". Primer, perquè falta prop d'un mes per a que Her Only Presence editin el seu segon disc amb el segell britànic Engineer Records. Segon, perquè falten pocs minuts per a la mitjanit i, aquest, és un disc que s'ha d'escoltar a hores com aquestes; al manco, en el meu cas, l'he disfrutat molt més quan ja tothom dorm. Amb tranquil·litat i silenci, ja sigui treballant davant l'ordinador o amb algun llibre. No importa posar-ho a un alt volum, que va; només cal posar play i deixar que t'envolti amb la seva atmòsfera, que pot recordar de vegades a Neutral Milk Hotel, Red House Painters o Sun Kil.  

Emo? Sadcore? Indie-Folk? Lo-fi Pop? "A brand new start" és disc melancòlic i elegant, sense gaire excessos i efectiu, perdut a un pallar d'etiquetes que no el defineixen del tot bé.


Her Only Presence - "A Brand New Start" (2009)



No hay comentarios:

Publicar un comentario