martes, 8 de febrero de 2011

BIEL BALLESTER TRIO - "Echoes From Mallorca" / "Bistro de Barcelona"

No ho puc evitar: Django Reinhardt és el meu guitarrista favorit de tots els temps. L'amor i passió que sent pel seu llegat musical és casi tan gran com el que podria sentir per altres genis de la guitarra com Jimi Hendrix, Joe Pass o fins i tot Leslie West. La màgia i particularitat de Django, així com l'atemporalitat de la seva obra, fa que arrel d'ell sorgeixi un estil tan característic com el Gypsy Jazz, Manouche Jazz, Jazz gitano o com li vulguem dir; en tot cas, la seva música ha impregnat l'obra i forma de tocar d'artistes posteriors, com Stochelo Rosemberg, Biréli Lagrène o Tchavolo Schmitt. En el cas d'Espanya, el màxim representant del manouche és el mallorquí Biel Ballester, un músic d'un talent indescriptible que el situa com un dels músics illencs amb major reputació internacional. Sabieu, per exemple, que el propi Woody Allen va decidir incloure dues cançons seves al film "Vicky Cristina Barcelona"? Tal i com ho sentiu...

Nascut a Palma, l'any 1974, aquest guitarrista formà a Barcelona el Biel Ballester Trio juntament amb Pedro Gracia (guitarra rítmica) i Leandro Hipaucha (contrabaix). Aquesta excel·lent formació debutà l'any 2003 amb el disc "Echoes From Mallorca", editat pel segell nord-americà Refined Records. Aquest disc de pur manouche donà pas a una segona joia titulada "Bistro de Barcelona" (2006), també amb Refined Records; és a aquest disc quan Ballester dona una passa de gegant incorporant a la seva música influències d'altres estils com el bolero o la bossa-nova, creant una mescla elegant, carregada de classe, bon gust i imaginació.

"Echoes from Mallorca" i "Bistro de Barcelona" són dues delícies per l'oïda i per l'ànima. La seva discografia la completam amb un disc en directe, "Live from London" (2006), un disc que ja penjaré en una altra ocasió: se li ha de donar de menjar apart, pràcticament com al mateix Biel Ballester. 


Biel Ballester Trio - "Echoes from Mallorca" (2003)

Biel Ballester Trio - "Bistro de Barcelona" (2006)


4 comentarios:

  1. Solo puedo decir una cosa: me quito el sombrero delante de un blog tan INCREIBLE como este. En serio, vaya pasada de material que estáis colgando. Enhorabuiena, seguid así!

    ResponderEliminar
  2. he intentat descarregar-lo i no m'ho permet, sabeu aquè és degut?

    ResponderEliminar
  3. Hola. A mi tampoc em funciona l'enllaç. És estrany, perquè d'altres, més antics, funcionen. He de reparar un bon grapat d'enllaços (especialment els de Megaupload), però estic esperant a que "passi" un poc la tormenta aquesta del tancament de servidors gratuits. Confiem que d'aqui unes setmanes pugui tornar a pujar el material 'perdut'. Lament les molèsties. Salut i gràcies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. moltes gràcies, és que ahir vaig poder veure a en biel i en volia sentir tot el possible.
      fins aviat

      Eliminar