martes, 8 de febrero de 2011

LOS TELSTARS - Discografia (1965-1970)

N'estic segur que els més nostàlgics tindran una gran alegria quan vegin aquesta entrada d'avui, perquè trobar el material de Los Telstars, fins i tot a Internet, és una tasca com a mínim complicada. Aquesta banda va sorgir l'any 1964, en plena explosió del Beat a la Mallorca, i juntament amb Los Javaloyas, Los Beta o Los 5 del Este foren la punta de llança de la música mallorquina als anys 60's.

Entre 1965 i 1970 enregistraren un total de 9 discs de 7" amb els segells Belter i Philips; aquest és, per tant, un valuós document sonor que mai ha estat re-editat en CD, i que el seu vocalista/teclista, Toni Tugores, molt amigablement, ha cedit per posar a la vostra disposició. Al disc hi he afegit dues cançons interesantíssimes que mereixen la pena com "La noche anterior", una versió dels Beatles, i "Caprí se acabó", que si no record malament fou popularitzada pel francès Hervé Vilard.

Los Telstars fou un dels primers grups illenc en introduir influències de grups estrangers com els Beach Boys o els mateixos Beatles, així com protagonistes de moltíssimes nits de glòria a escenaris avui mítics com el Sgt. Peppers o Zhivago. Per això, aquestes 18 cançons d'autèntic i inimitable Beat-Pop mallorquí, ens conviden a fer un viatge a través del temps i la memòria cap a una Mallorca, llunyana i legendària, com és la dels anys 60's.


Los Telstars (1965-1970) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario