sábado, 19 de febrero de 2011

Z-66 - "Me'n Vaig Volant Blues" (1985) - 7''

Novament, rescatam un 7" per fer un viatge al passat... aquest cop acompanyats pels mítics Z-66. Abans de tot, moltes gràcies a Pedro Barrera, per haver-me obsequiat amb aquesta còpia d'un estranyíssim single com "Me'n vaig volant Blues": se'n feren molt poques còpies, de les quals només un grapat van sortir a la venda. Les raons, desconegudes. Possibles problemes legals / econòmics amb Llorenç Santamaria? Si algú ho sap i vol donar un poc de llum al misteri, li estaré agraït.  

"Me'n vaig volant Blues" va marcar el retorn de Z-66 a l'activitat musical a mitjans dels 80's, després de dècada i mitja de silenci total. Tornaren sense Llorenç Santamaria, però incorporant al talentós Víctor Uris (Harmonica Coixa Blues Band). Lluny de la explossiva combinació de Soul i Rock que va fer famós al conjunt entre 1968 i 1969, aquest single presenta, a la seva cara A, un apocalíptic Blues-Rock molt convencional però efectiu. Si senyor! Aquí hi ha qualitat! No obstant, el bon sabor de boca que deixa s'esvaeix quan posam la seva cara B i ens trobem amb un Reggae infumable, amb cors lamentables i una lletra totalment ridícula ("Montse from Ibiza mola cantidad, que marchosa va, vamos a bailar"). Una de cal i una d'arena. Després d'aquesta experiència, Z-66 es tornaren a desfer fins un inesperat retorn entre 1992 i 1993, de nou amb Llorenç al capdavant... Però això és una altra història. Com a record i curiositat ens queda aquest disc.


Z-66 - "Me'n Vaig Volant Blues" (1985) - 7''

2 comentarios:

  1. Estoy buscando Me'n vaig volant blues si es posible por LLorenç Santamaria. Alguien sabe como encontrarlo?

    ResponderEliminar
  2. Hola Alicia, puedes encontrarla en el CD XXV Aniversario, grabado en directo en el Auditorium de Palma.

    También aparece en el single promo con dos canciones del CD, I've been hurt y Me'en vaig volant blues, pero es muy difícil de encontrar.

    Aquí tienes más info:

    www.losz-66.com

    ResponderEliminar