miércoles, 16 de febrero de 2011

RUTINA - "Rutina" (2011) - EP

He de donar les gràcies a Joan Llabrés no tan sols per fet aquesta aportació a Illa Sonora, sinó per haver-me descobert a Rutina, un nou grup del qual no tenia cap referència ni una. Ells són Toni Escanellas (baix i veu), David Rojo (guitarra) i el mateix Joan Llabrés (bateria i programacions); es tracta de músics colrats en experiència i vivències gràcies a grups anteriors com Gual Permanent, Fora Nervis, Família López o els portolans Energeia.

Rutina arriben just a un moment en el que aquest tipus de so gaudeix d'una salut inmillorable: mesclen amb efectivitat l'arrel del Indie-Pop/Rock espanyol, tant dels anys 90's (Los Planetas, Los Piratas) com el dels grups de nova fornada (Vetusta Morla, Love Of Lesbian), la complexa elegància de Radiohead i pinzellades interesantíssimes del Post-Rock més comercial (Mogwai, Sigur Rós). El resultat és un EP just tret del forn, amb 5 cançons (una d'elles en català) carregadíssimes de bon gust i molta qualitat, tant a nivell compositiu com interpretatiu. Obvi que, darrera Rutina, hi ha gent amb molt de rodatge, i això és nota.

La meva opinió és que, si juguen bé les cartes, donaran molt de què parlar. Les primeres còpies d'aquest recomendadíssim EP es posaran a la venda el dijous 24 de febrer, a un concert seu a Binissalem. Endavant i molta sort! 

DESCÀRREGA
Myspace de Rutina / Bandcamp de Rutina

Rutina - "Rutina" (2011) - EP

No hay comentarios:

Publicar un comentario