sábado, 19 de febrero de 2011

BOURBON GRATIS - "Bourbon Gratis" (1992) - LP

Únic disc d'un grup mallorquí que, al seu moment, va donar molt de què parlar: Bourbon Gratis. Formats a finals dels 80's, el grup el formaren Jaume Noguera (veu), Víctor Capblanguet (baix), Juancho López (bateria) i els germans Leopoldo i Javier Fontán (guitarres). El seu millor moment arribà l'any 1991, quan guanyaren el primer premi del IX Concurs Pop-Rock, organitzat per l'Ajuntament de Palma, gràcies al qual enregistraren aquest àlbum debut, nou cançons on es barregen multitud d'estils que acaben per trobar-se en el Rock més convencional.

Després d'uns anys al capdavant de l'escena rockera de Palma, Noguera abandona el grup i entra un nou vocalista, amb el qual enregistren el single "As de copas" (1994). Un any després, el grup posa fi a la seva activitat, incapaç de competir amb la nova fornada de grups de Rock alternatiu que poc o res tenien a veure amb allò que Bourbon Gratis representaven. Desconec què va ser de la resta de components, excepte de Juancho López, que juntament amb Pablo Chando (La Granja), formaria Spidercircus, posteriorment anomenats Dawholeenchilada, però aquesta és una altra història que ja contarem, segur, un altre dia.


Bourbon Gratis - "Bourbon Gratis" (1992) - LP


1 comentario:

  1. Hola, primer de tot enhorabona per sa pàgina. Només dir que es darrer cantant, Juan Antonio Díaz, també va anara a Dawhoolenchilada amb en Juancho i en Pablo Ochando.

    Joserra

    ResponderEliminar