jueves, 17 de febrero de 2011

EL PRIMER TERCIO - Discografia

La història de El Primer Tercio és la d'un grup amb talent però amb mala sort; una banda maleïda. Corria l'any 1985 quan Joan Carles Palou i Clara Ortega, el gruix dels mallorquins Veruschka, marxen a Madrid per provar sort; allà és on formen El Primer Tercio, en referència al gurú de la literatura beat, Neil Cassidy.

L'any 1987, després de rodar en directe i enregistrar algunes maquetes, preparen la seva primera gravació oficial amb Ñete (Nacha Pop) com a bateria i productor. Així surt el maxi-LP "El primer tercio", amb 7 cançons d'un Pop-Rock (més Pop que Rock, realment) ambiciós i elegant, amb una forta càrrega de profunditat i melàngia que els acostava a propostes com la dels principiants Héroes del Silencio (sí, els del EP "Héroe de Leyenda"). La cosa havia començat bé, i després d'un any de carretera, Palou i Ortega decideixen enregistrar un nou disc, aquesta vegada als estudis Swing de Palma. Per ocupar-se de la tasca de producció, contracten a Ollie Halsall, que aleshores vivia a Mallorca. Halsall era un guitarrista força reputat, no tan sols per haver format part dels mítics Patto o The Rutles, sinó per ser un estret col·laborador de Kevin Ayers, amb el qual enregistrà 11 àlbums.

Gran errada: Halsall arrosegava una forta adicció a la heroïna que afectava al seu treball. S'entèn així que les cançons del nou disc de El Primer Tercio, "Hay un espacio para tí" (1989),  van ser mesclades i arreglades a la seva bolla, sense tenir present en cap moment l'opinió de Palou i Ortega. Un fort cop per a la moral de Palou i Ortega que, vegent que no podien fer res, renegaren del disc. "Hay un espacio para ti" no rebé promoció per part del segell DRO, ni tampoc per El Primer Tercio. Decidiren tirar endavant, i entraren als mateixos estudis Swing per enregistrar, a març de 1990, el single de 10" "Apuesta otra vez", amb versions de The Outnumbered ("Accidental colour") i Steely Dan ("Do it again"). Només s'editaren 1000 còpies, que van tenir una distribució novament limitada.

L'any 1992 DRO és fagocitada per la multinacional Warner Music International: punt i final per El Primer Tercio, que cauen a l'oblit. Punt final també per Ollie Halsall, aleshores guitarrista de Radio Futura, que trobava la mort a un carreró de Madrid després del seu darrer xute...

DESCÀRREGA
El Primer Tercio - "El Primer Tercio" (1987) - Maxi-LP

El Primer Tercio - "Hay un espacio para tí" (1989)

El Primer Tercio - "Apuesta otra vez" (1990) - 10"



No hay comentarios:

Publicar un comentario