jueves, 3 de febrero de 2011

SUPERKONG - Discografia

De nou, vull agrair a una banda el haver contactat amb Illa Sonora per difondre la seva proposta musical; en aquesta ocasió us presentem a Superkong, uns autèntics ionkis del directe - com ells mateixos diuen - que tenen com a punt de referència el Rock melòdic i guitarrer. Una gent de puta mare, ja ho crec!

Superkong és un grup amb una trajectòria relativament llarga, però van renéixer l'octubre del 2008; a les esquenes quedava la maqueta "Cap Explicació" (2008) i per davant una formació disposta a deixar-se la pell damunt l'escenari: Muzzol (veu, guitarra), el perfeccionista, el rei del Fuzz inquiet; Beto (baix), l'home tranquil i carismàtic; na Shai (bateria), el nervi, la passió, la força. Aquesta formació es patejà en molt poc temps gran part dels escenaris de la nostra illa, amb el temps suficient com per enregistrar un EP més intens i madur com és "Té Fam" (2010), on també hi participà en Guiem (Te Corrs, Ratfingers) com a baixista.

Pel meu gust, la gran basa que han sabut jugar Superkong és fer Rock en català però tenint una personalitat molt clara i definida, que els allunya de ser una rèplica més de Lax 'n Busto o Sopa de Cabra. Al contrari, aquest trio ha sabut mesclar amb molt bon gust la senzillesa i energia de Nirvana amb les melodíes aferradisses de Weezer o els Pixies, la intensitat de Dinosaur Jr i les textures experimentals de Sonic Youth. Això els converteix en un grup que té molt a dir i aportar a la nostra escena, i especialment a la música que es fa en català. 

Per desgràcia, a finals de l'estiu, la formació es trencà i d'ençà l'activitat de Superkong s'ha vist frenada. Clar que, això no significa que hagin penjat els instruments, perquè de fet, ara mateix, cerquen bateria. Si tu la toques, ets de Mallorca, t'agrada el seu rollo i estas preparat per deixar-te la pell damunt un escenari, contacta'ls: és el grup que necessites. 


 Superkong - "Cap explicació" (2008) - EP

Superkong - "Té Fam" (2010) - EP

2 comentarios: