martes, 8 de febrero de 2011

RICHTER 7 - EP '05 (2005) - EP

Richter 7 es poden considerar com un dels representants de la darrera onada de Nu Metal a Mallorca; en certa manera, s'incorporaren tard a un moviment que, en el cas de Mallorca, havia estat especialment profitós: de la nostra illa sortiren Madelfunk, Flying Dog, Plan 9 o Alucigenia, però també altres grups menys coneguts com Massada, Mônstera, Sonor Silence i un llarg etcètera. Venc a dir amb tot això que Richter 7 tanquen, d'alguna forma, un cicle dins aquest tipus de música a Mallorca. 

Aquest quintet palmesà visquè el seu moment de glòria entre 2005 i molt especialment el 2006; a determinats moments semblava que estaven destinats a arribar lluny però, per raons que ignor, posaren fre a la seva activitat i no se ben bé que s'ha fet dels seus membres. No obstant, també record que fou un grup que també despertà fortes antipaties entre el públic, o al manco en part d'ell. Un els acusaven de ser una còpia de Hamlet (època del "Insomnio", "El Inferno"), mentre que altres afirmaven que s'ho tenien molt cregut. No entraré en fer un judici de valor sobre la seva música o sobre el seu comportament: jo, que els vaig veure un parell de vegades en directe a garitos de la plaça Gomila, puc dir que eren un grup molt consistent i efectiu en directe, i que eren extremadament professionals en comparació a altres bandes del moment.

Si cercau riffs potents, baixos aclaparadors, lletres introspectives i tot el que tingui a veure amb el Nu Metal, Groove i estils relacionats, doneu una oportunitat aquests quatre temes de Richter 7.


Richter 7 - "EP '05" (2005) - EP


No hay comentarios:

Publicar un comentario