miércoles, 9 de marzo de 2011

LA GRANJA - Discografia (1987-2004)

Un grup amb la trajectòria de La Granja dona per un text llarguíssim... o, fins i tot, un llibre. Ells encarnen una bona part de la història del Pop-Rock mallorquí dels anys 80's i 90's, a més de ser una de les formacions mallorquines que més repercusió han tingut a nivell nacional. "Deliciosamente amargo" (1991) fou el primer disc mallorquí en superar les 50.000 còpies venudes; una fita dins una carrera marcada per les llums, però també per les ombres. Paradoxalment, a Mallorca se'ls recorda com de passada, al igual que Los Valendas, i rara vegada tornen a sonar a la ràdio. Aquesta setmana els hem pogut tornar a escoltar a "Bufet Lliure", a aquests especials sobre els anys 80's que munta la gent de Mallorca Nochentas. A Illa Sonora anirem un poquet més enllà i li treurem el dit de pols a la seva discografia: 7 discs en estudi acompanyats d'un recopilatori.

No m'extendré massa. Només conclouré dient que el Power-Pop melòdic i elegant de La Granja ha envellit bé, a diferència d'altres discs de grups mallorquins de la seva generació. La seva discografia és una capsa d'autèntiques sorpreses en forma de cançó: des del clàssic "Sufro por ti", que ens remet al so macarra de The Romantics o Barracudas, a la versió de "High School" dels meus adorats MC5, passant per les tonades aferradisses de "Soy Así" o la nostàlgia futbolera de "E'too (su jugador favorito)". Uns clàssics, per mèrits propis.


La Granja - "La granja" (1987)

La Granja - "Soñando en tres colores" (1988)

La Granja - "Azul eléctrica emoción" (1989)

La Granja - "Deliciosamente amargo" (1991)

La Granja - "Medicina natural" (1994)

La Granja - "Los mejores productos" (1997) - Recopilatori

La Granja - "El efecto dominó" (2000)

La Granja - "Tobogán" (2004)

4 comentarios:

  1. Quina passada de bloc, em soc fan absolut!

    Segueix així, que encara queden moltes bandes!

    Salutacions des de Barcelona

    Pau

    ResponderEliminar
  2. Hola, Pau. Efectivament, encara queden moltes bandes i discs per recuperar. Gràcies per les teves paraules; salutacions des de Mallorca!

    ResponderEliminar
  3. ¡Buenas!llevo tiempo buscando los discos de este grupo,y lo único que he podido conseguir ha sido una reedición de Azul eléctrica emoción...me podríais indicar si se reeditaron más discos de ellos?en caso de que no,agradecería mucho que resubierais los mp3...un saludo y gracias!!!

    ResponderEliminar
  4. resubelo por favor gracias de antemano

    ResponderEliminar