miércoles, 16 de marzo de 2011

EMPLEADO DEL MES - "Empleado del Mes" (2004)

Avui en dia són uns grans desconeguts pel públic illenc, però hi va haver una època (la primera meitat de la passada dècada) en la qual Empleado del Mes van ser una de les bandes capdavanteres de l'escena palmesana; una fama reforçada, en part, pel fet de que dos dels seus components despatxaven a la tenda d'instruments Musicasa. L'eix d'aquesta banda van ser dos germans nascuts a Jaén, Sergio (guitarra i veu, ex-Doctor Martín Clavo) i Juanjo (guitarra), al capdavant d'una formació per la qual passaren un bon grapat de músics fins que la entrada de Santi (baix) i Manu (bateria) va estabilitzar la situació.

Després d'un grapat de maquetes cassonales ("Un fin de semana en Can Estrella", "Directo en la sala de juntas", etc), Empleado del Mes van cap a Granada per enregistrar aquest, el seu primer i únic disc, al Refugio Antiaéreo, estudis on graven Los Planetas des de l'any 2000; a les tasques de producció, s'hi incorpora Carlos Hernández (Los Planetas, Mercromina), mentre que l'edició corr per compte de Stereo Records, un efímer segell mallorquí que edità, al seu dia, els discs de Glycerine.

Amb tot aquest background, és inevitable pensar que entre Empleado del MesLos Planetas hi ha una considerable similitud, i en part és cert (cançons com "¿Quieres escucharla otra vez?" són testimonis del que estic dient). Però el que salva als mallorquins de ser una còpia més d'aquests clàssics del Indie nacional és que el seu so és mes cru, contundent, brut i distorsionat. A més, a les seves cançons hi podem percebre altres influències interesants; per una banda, de grups del Rock independent Lagartija Nick, Manta Ray o fins i tot Surfin' Bichos; per l'altra, de grups anglosaxons com Black Rebel Motorcycle, Dinosaur Jr. o Nada Surf. Una banda oblidada no tan sols per recordar, sinó per re-descobrir.


Empleado del Mes - "Empleado del mes" (2004)


No hay comentarios:

Publicar un comentario