sábado, 5 de marzo de 2011

MILÁN & BIBILONI - Discografia

A títol purament personal, crec que aquí hi trobem el millor Joan Bibiloni. La seva trajectòria amb Zebra tal vegada és massa desconeguda i poc apreciada; mentre, la seva carrera en solitari sol provocar diferents reaccions entre el públic, des de autèntics devots de discs com "Joana Lluna" (1982) a detractors que el tatxen de ranci i sobrevalorat. No obstant, sembla que hi ha un acord unànime en considerar "Milán & Bibiloni" (1977) com un dels millors discs publicats a la Mallorca dels 70's.

La unió de Bibiloni, procedent dels progressius Zebra, amb Pepe Milán, líder dels experimentals Euterpe i un dels primers introductors del Folk-Rock a les Illes, resultà a aquells moments explossiva i irresistible, i més a l'any 1976: començava la Transició, amb un panorama gris dominat per una cançó d'autor visiblement desgastada. Aquí és quan apareix Milán & Bibiloni per donar una nota de color amb música acústica i eminentment instrumental, amb una arrel clarament nordamericana (Bluegrass, Jazz), però amb certs tocs mediterranis que donaven a la seva música una nova dimensió. Si es pot afirmar que gran part dels discs de Joan Bibiloni han envellit considerablement, "Milán & Bibiloni" (1977), únic LP oficial del duo, segueix sonant captivador, maravellós, elegantíssim.

Tant Milán com Bibiloni empreneren, arrel de la publicació del disc, camins diferents fins que es tornaren a retrobar l'any 1992 per fer una sèrie de concerts improvitzats a casa d'alguns amics en comú. Aquestes sessions s'enregistren com a bootleg en una cinta de cassette, i veuen la llum en CD gràcies al segell mallorquí Swingmusic. Com podeu veure, una discografia escasa, però tremendament rica en detalls i ànima.

DESCÀRREGA

Milán & Bibiloni - "Milán & Bibiloni" (1977) - LP

Milán & Bibiloni - "Cassette recording" (1992) - CD


No hay comentarios:

Publicar un comentario