miércoles, 9 de marzo de 2011

LOS POPS - "No, no, no" (1967) - EP

1967 va ser un punt d'inflexió per a la música mallorquina. Mallorca esdevé bressol d'una grandíssima quantitat de bandes de Beat, Pop i Rock que es deixaven veure als escenaris d'hotels, discoteques, night-clubs o festes patronals. Dins aquest context d'ebullició, quan els nous estils anglosaxons deixaven de ser uns desconeguts per als joves mallorquins, apareixen Los Pops, un grup on hi trobem ex-membres de Los Fugitivos i Los Guantes Negros. El grup es formà a l'any 1961, i s'havien guanyat tal fama amb els seus directes que van aparéixer l'any '65 a una portada a una publicació tan popular a Mallorca com era la revista Cort. No obstant, el seu debut discogràfic s'allarga fins 1967, any en el que presenten ni més ni manco que 3 EP's de quatre cançons, poc abans de anunciar la seva disolució.

Avui rescatem el seu primer EP, tal vegada el millor dels tres. Aquí hi trobem quatre cançons boníssimes de pur Beat-Rock a la anglosaxona que els allunyaren del flagrant petardeig hoteler de moltes altres bandes de la seva generació. A la primera cara tenim una cançó pròpia, "No, no, no", una cançó essencial per entendre el so de Los Pops i que ha perviscut com un dels seus temes més recordats. Li segueix "Todo cambió", una adaptació al castellà del clàssic dels britànics Herman's Hermits "No milk today". Tanta sort que els pegà per traduir-la així i no optaren per una interpretació més literal com "Hoy no hay leche"... La cara B té dues excel·lents versions: la primera, "Te esperaba", aleshores popularitzada per The Animals ("See see rider"), i "La pelota de goma roja", dels nord-americans The Cyrkle.

Demà novament podreu fer un viatge en el temps gràcies a la ràdio: al "Bufet Lliure" de Celestí Oliver (Ona Mallorca, 90.6 FM, a partir de les 15.30 h) hi sonarà algún tema d'aquesta joieta en forma de 7", com també ho faran altres petits clàssics de la nostra música, malauradament perduts, malauradament oblidats.

DESCÀRREGA

Los Pops - "No, no, no" (1967) - EP

No hay comentarios:

Publicar un comentario