jueves, 17 de marzo de 2011

MOSTROS - Discografia

Mostros és de les coses més excitants que li ha pogut passar al Rock and Roll mallorquí aquests darrers 10 anys. En sèrio. Poques bandes tenen, tant en estudi com a damunt d'un escenari, la pegada, la força, el ganxo i l'intensitat d'aquest quartet format per tres argentins i un mallorquí. Larry i Alejo, baix i bateria respectivament, formen una rítmica tan brutal com efectiva, coronada per la veu de Macky, una Wendy O'Williams gaucha, amb tanta presència escènica com torrent de veu. Tanca aquest equip tan ben avingut el mallorquí Juanmi Bosch, guitarrista i membre de formacions mítiques com Cerebros Exprimidos, Canníbales o Los Turkos, entre d'altres. 

Ara agafa la macarreria de la millor època d'en GG Allin i junta-la amb les melodíes adictives de qualsevol banda dels 70's que hagués passat pel CBGB de Nova York, la mala òstia dels Dead Kennedys, pinzellades dels Misfits i dosis elevadíssimes d'una distorsió lletja i saturada com la de The Jesus and Mary Chain. Tal vegada, el resultat d'aquesta equació explosiva siguin els Mostros.

Just quan va sortir el seu debut, "Mostros" (2002), a dia d'avui esgotat i bastant cercat per col·leccionistes, algú em va regalar una còpia. No vaig acabar de trobar-li el punt, tot i que en directe m'agradaven moltíssim. Però amb "Feed The Rockin' Soul" (2005) la cosa va canviar. Vaja mamballeta a tota la cara! Aquí els Mostros sonaven més madurs, més variats i, sobretot, més contundents. Sense cap tipus de dubtes, dels millors discs de Punk/Rock publicats a aquells moments i tota una potada a l'entrecuix a aquella generació de bandes de Hardcore Melòdic a la californiana que, des de principis de la dècada, saturaven l'escena illenca. A Runaway Records li queden molt poquetes còpies del "Feed The Rockin' Soul"; per un mòdic preu, pillau-lo original, perquè una joieta com aquesta ho mereix. Després, va venir en format LP el seu tercer disc, "Las Fabulosas Aventuras de Vacillatio et Revolvo" (2007), un àlbum més curt i tal vegada una micona més melòdic, però que no té cap desperdidi ni un. És tan bo i adictiu que, si no te'n adones, pot arribar a sonar quatre, cinc o sis vegades seguides sense que et doni temps d'avorrir-te.

D'ençà, Mostros han pillat el gust als splits en 7"; n'editaren un al 2008, amb Motocross, i fa molt poques setmanes n'han tret un de nou amb els valencians Desguace, split on hi trobem una increible versió del "Coast To Coast" de The Jesus And Mary Chain. Aquesta darrera referència, que no he inclós intencionadament, la podeu comprar per un preu bastant econòmic (crec que 5 €). Edició limitada a 300 còpies, per cert!

Fa res varem entrevistar a Ràdio Marratxi a na Macky i en Juanmi; una gent de puta mare que, entre broma i broma, comentaven que segurament els passarà el mateix que a Cerebros Exprimidos: tothom s'enrecordarà d'ells quan es separin. Llavors vendran les nostàlgies, els homenatges i tots els piropos que no els van dir en vida. Els Mostros valen un món, i ningú els pot discutir una cosa: haver-se guanyat, per mèrits propis, un lloc d'honor en la nostra escena.

DESCÀRREGA
Mostros - "Mostros" (2002)

Mostros - "Feed the Rockin' Soul" (2005)

Mostros - "Las Fabulosas Aventuras de Vacillatio et Revolvo" (2007) - LP

Mostros & Motocross split (2008) - 7"

1 comentario: