viernes, 18 de marzo de 2011

FOUR WINDS AND DITO - Discografia

Novament emprenem el viatge cap a la llunyana dècada dels 60's per re-descobrir el llegat d'uns grans oblidats: Four Winds and Dito, un dels pioners del Beat, del Pop i del Rock 'n Roll, en general, a Mallorca. La seva carrera discográfica és tan curta com intensa: únicament dos EP's publicats amb els segells EMI/Regal.

El primer, de l'any 1964, sorprén per distanciar-se de la música petarda i hotelera que enregistraven molts de grups mallorquins. A "Tijuana", una cançó que mescla l'emergent Beat-Pop amb les tonades del Pop xicle dels 50's, li acompanyen tres versions de Little Richard ("Bamma lama, bamma loo"), Betty Everett ("You're no good") i The Mojos ("Give your lovin' for me"). Toma ja! Però el següent EP, de l'any 1966, és encara millor. La cara A comença amb una versió de The Byrds, "Recuerda" ("Turn, Turn, Turn"), un tema que acosta per primera vegada Mallorca al Pop suau, solejat i folkie que es feia aquells moments a la Costa Oest dels Estats Units. Li segueix un tema d'excel·lent Beat a l'anglosaxona, "No me dejas vivir en paz", amb un teclat Farfisa que treu fum i li dona un toc típicament seixanter. A la cara B, dues versions més: la apocalíptica "El juicio universal" ("The last very day") de The Hollies, i "Yo ya no te comprendo" ("Something better beginning") de The Kinks.

No us podeu perdre aquest petit viatge als 60's per descobrir un dels moltíssims tresors ocults de la música mallorquina.


Four Winds and Dito - "Tijuana" (1964) - EP

Four Winds and Dito - "Four Winds and Dito" (1966) - EP

2 comentarios:

  1. Jo els vaig veure fer de "teloneros" al concert de The Kinks a la plaça del Toros de Palma, i en directe eren bons.

    C.

    ResponderEliminar
  2. eren els millorsdel anys 60 als 70 i pico

    ResponderEliminar