jueves, 3 de marzo de 2011

MIKE & THE RUNAWAYS - 7" (1965) - EP

Avui he tingut el plaer d'asistir com a convidat al programa "Bufet Lliure", amb Celestí Oliver; una interesantíssima i recomendable hora diària que podeu escoltar, a partir de les 15.30 h., a Ona Mallorca (90.6 FM).  Al programa d'avui hem parlat sobre el sorgiment i boom del Beat, Pop i Rock a Mallorca: no s'ha pogut obviar ni la qualitat ni la transcendència d'un EP com aquest, datat de 1965, i que juntament amb unes poques rareses enregistrades a Alemanya, suposen el llegat fonamental de Mike & The Runaways.

A aquest 7" hi trobem quatre cançons sense cap desperdici ni un. A la cara A, deliri de títols onomatopeics, trobam "Um, um, um, um, um", una encertadíssima versió d'una cançó original de Wayne Fontana & The Mindbenders. Li segueix un altre tema antològic, possiblement el més conegut de Mike & The Runaways: es tracta d'una versió del "Ja, ja!" de Casey Jones & The Governors. Però si la cara A és brutal... Atenció a la B! Hi trobem la versió en castellà de "You've Got Your Troubles" dels The Fortunes, seguida d'una altra delícia seixantera, la versió del "Heart Full Of Soul" de The Yardbirds. Es diu, es comenta, es rumoreja, que al posterior guitarrista dels Yardbirds, Jimmy Page li encantava aquesta versió; tal vegada, sorgeix d'aquí el rumor (fals, per cert) de que Led Zeppelin volien oferir el lloc de cantant, abans que a Robert Plant, al mateix Mike Kögel. Una curiositat més.

Aquests quatre temes enregistrats a Madrid són recordats de forma anecdòtica per ser l'embrió del que després es conexieria com Los Bravos; no obstant, la seva importància és major, sobretot per a la música mallorquina. Sigui com sigui, aquestes cançons amb 46 anys d'antigüetat segueixen sonant fresques, agradables i joves.


Mike & The Runaways - 7" (1965) - EP


No hay comentarios:

Publicar un comentario