sábado, 5 de marzo de 2011

MELANCHOLY MECHANICS - "Life Before Prius" (2007)

Què ha passat amb els Melancholy Mechanics? Algú em pot dir que s'ha fet d'ells? Fa cosa de tres o quatre anys se'ls podia veure amb facilitat pels nostres escenaris o a les seccions musicals de la premsa illenca; a més, van ser finalistes del Musicnauta (2006), Rock Villava-Atarrabia de Navarra (2007), Bilborock (2007), Festival Heineken (2007) i algun més que se'm deu escapar. Vaja, un currículum força interessant i meteòric. Jo vaig mateix vaig compartir escenari amb ells a Ses Voltes l'any 2006, a aquelles ja mítiques 24 hores de música organitzades per la Associació per la Música i la Cultura de Mallorca.

A la segona meitat de la passada dècada sortiren a Mallorca un bon grapat de bandes acollonants amb un so, diguem, més americà, més madur. Parlem de The Nash, de Glycerine, de Son & The Holy Ghosts, de L.A., Her Only Presence o fins i tot The Redsuns. Dins aquesta caixonera imaginària, també, hi podriem reservar un lloc especial per aquests Melancholy Mechanics: Alberto Santolaria (veu, guitarra), Joan Tomàs (guitarra), Xisco Morey (baix) i Toni Martorell (bateria).

El 2007 enregistraren el seu únic disc, aquest "Life Before Prius" amb John Tirado (The Nash) a les tasques de producció. Es tracta d'onze cançons d'un Pop-Rock d'aires indies, sobri, consistent i efectiu com el de Sexy Sadie, poc donat als recursos barats i senzills. "Life Before Prius" és un disc variat, amb moments melangiosos, oscurs i trists que donen pas a altres moments més vitalistes i enèrgics. Definitivament, no passarà a la història de la música illenca com un d'aquests imprescindibles, però consider que té suficients moments brillants com per rescatar-lo d'aquest injust oblit.

Actualització: En Toni, de Gato Martín, m'ha aclarit el misteri que m'ha aturmentat aquests dies. Els Melancholy Mechanics ara es diuen EEK, i segueixen en actiu. Aquest és el seu myspace, per si voleu pegar una escolta al seu nou material. Gràcies, Toni!

DESCÀRREGA
Melancholy Mechanics - "Life Before Prius" (2007)


No hay comentarios:

Publicar un comentario