viernes, 11 de marzo de 2011

CORC - "Calitja" (2010) - PROMO

Delícia, joia, maravella... No se'm ocorr altra manera de definir aquest disc. Darrera d'ell s'hi amaguen Xavier Rubí i Enric Cuéllar, de Poal, que des de març del 2009 fins setembre del 2010 han estat treballant en les 10 cançons que formen aquest "Calitja".

Tot el que havia anat escoltant aquests mesos al seu Myspace m'havia semblat la òstia, però ara, amb el disc a les mans, és quan puc dir que aquestes cançons adquireixen una nova dimensió, superant totes les expectatives - altíssimes, per cert - que hi tenia posades. "Calitja" no és gran: és enorme. Són prop de 40 minuts que captiven, hipnotitzen i emocionen, tant a l'oïda com a l'ànima. Just a uns moments en el que a la música experimental comencen a sorgir avalanxes de grups pretenciosos sense gràcia o xispa, Corc sorprenen per un so senzill, càlid i molt humà, que ens remet en petites dosis a l'escola de Tucson (Friends of Dean Martinez, Calexico), a la música folk americana, amb l'esperit minimalista, elegant i oscur de Bohren & der Club of Gore o les atmòsferes cinèfiles de Tulsa Drone o Mount Eerie.

Per raons d'ètica, no vull posar discs que acaben de ser publicats, a no ser que els mateixos grups ho sol·licitin. Seria un poc porcada, no? Per això mateix, per compartir amb tots voltros aquesta música tan collonuda i difondre amb una mica més de força la proposta de Corc, he seleccionat quatre cançons de "Calitja" i he creat aquesta promo improvisada i digital. Si vos agrada el que heu escoltat, per favor, pillau-vos el disc original. La tirada és escaça, i la podreu trobar per 10 € a Xocolat i la cervesseria Guirigall. Regalau al vostre cor i a les vostres orelles aquesta maravella de disc.


Corc - "Calitja" (2010) - Promo




9 comentarios:

  1. Molt d'acord. Els ha quedat un bon treball!

    ResponderEliminar
  2. Algú en podria recomanar algún disc similar a aquest calitja.Es una passada!! Gràcies

    ResponderEliminar
  3. Hola. Tal vegada podries provar amb aquests discs, perquè part d'ells inspiren el so de "Calitja":

    - Tulsa Drone - "Songs from a mean season"
    - Calexico - "Carried To dust"
    - Calexico - "Feast of wire"
    - Friends of Dean Martínez - "Lost horizon"

    100 % d'acord, el disc és una delícia. Salut!

    ILLA SONORA

    ResponderEliminar
  4. Hola,soc en Xavi autor de "calitja" juntament amb n´Enric.Primer de tot, enhorabona al blog que per cert he descobert fa no molt i gràcies per la crítica de "calitja".
    Només volia aportar que si, "Lost horizon" és un dels meus discs preferits, juntament amb "Under the Waves" a n´Enric li agraden més "Random harvest" o "The shadow of your smile"(tot de Friends of Dean Martinez.En canvi els Calexico, que ens encanten, són molt més popers, salvant el seu primer disc "Spoke" que si que té un "algo" que está a "calitja", Tulsa drone no els coneixem.Avui escoltava "the river only brings poison" de Dakota Suite i em sembla interessant, demà canviaré de idea...

    ResponderEliminar
  5. Xavi de CORC! Podrieu donar-me un correu electrònic de contacte per dur-vos a la ràdio i fer-vos una entrevista??? Gràcies mil! ILLA SONORA

    ResponderEliminar
  6. xrubi.xavier.rubi@gmail.com

    ResponderEliminar
  7. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  8. Jo sóc un poquet especial a s'hora d'escoltar música i de vegades necessito sa calma d'un determinat moment per a poder apreciar un conjunt de cançons com ses d'aquest disc, "Calitja". És agradable i molt finet. Sense ser un prodigi de sa ciència esdevé un disc prou genial com per a poder integrar-se dins sa col·lecció de discs Post-Rockers de qualsevol post-roker!
    En poques paraules, Corc ja és membre de ple dret de la meva col·lecció com ho són, de fet, Explosions in the sky, The Mercury Program, From monument to masses, Hood, Youth pictures of Florence Henderson, Sigur Ros, Mogwai, Fly Pan Am, etc..
    Si el que vos agradaria escoltar es un post-rock suau i sensible, "Calitja" vos farà sentir bé. És deliciós!

    ResponderEliminar
  9. Jo recomàn Sensibilitat Angular de Poal.... Una abraçada Xavi!!!! P.D: Esper q tenguis be ses mans!!

    ResponderEliminar