lunes, 16 de mayo de 2011

NET WEIGHT - "El ojo y lo que no es el ojo" (2011)

En soc conscient de que, tal vegada, aquesta entrada suposa una violació del còdic ètic d'Illa Sonora: no penjar material de recent publicació. No obstant, hi ha una sèrie de motius que m'empenyen a fer-ho. Un primer motiu bàsic és que molta gent que conec no disposa de tocadiscs per reproduïr aquest "El ojo y lo que no es el ojo", un disc editat única i exclussivament en vinil. En segon lloc, altres blogs i pàgines especialitzades ja han posat en descàrrega aquest disc. Finalment, vull que aquesta nova entrada serveixi per reivindicar el paper de Net Weight no tan sols com un dels nostres majors representants dins el món del Hardcore, sinó, per mèrits propis, com una autèntica llegenda.

Feia cosa d'un any / any i mig aproximadament que es sentia, a peu de carrer, l'insistent rumor de que Net Weight seguien vius i que, malgrat l'intensa activitat de Holocaust In Your Head i Ërror, estaven enregistrant a Barcelona un disc. Així doncs, aquest "El ojo y lo que no es el ojo" és un disc llargament esperat. Un moment... Disc? O EP? No se què és el que volien fer exactament, però aquest cop Net Weight ens presenten un treball de 8 cançons (7 noves i una nova versió del clàssic "Pittbull") on gairebé totes tenen una durada mitja d'un minut i mig. Vist i no vist, vaja. A algunes d'elles ( "Boca-Chancla" i "La revolución gafapasta") hi trobem alguns principis melòdics que poden arribar a despistar.... però que no us enganin! Aquest quintet encara és capaç de treurer-se de la màniga himnes del Hardcore més animal i, alhora, acompanyar-les d'unes lletres tan elaborades com coherents (en aquest sentit, Xisco Vargas segueix sent un lletrista acollonant). "Teoria del descalabro" o "La gran mentira" són cançons on es junten tots els ingredients de la casa: sonen 100 % a ells, però a mi personalment m'han sorprès la sobrecollidora "Nacer aquí, morir allí", amb unes guitarres que exploren recursos fins ara inèdits a Net Weight, o una insual "Infinito", encarregada de tancar "El ojo y lo que no es el ojo".

"El ojo y lo que no es el ojo" fa justícia a la llegenda que és Net Weight. Si us ha agradat i teniu per casa un tocadiscs amb el qual reproduïr-lo, pillau-lo, perquè val molt la pena. El trobareu a les tendes on-line de Metadona Records, Runaway Discos, Mala Raza.


Net Weight - "El ojo y lo que no es el ojo" (2011)

1 comentario: