jueves, 19 de mayo de 2011

LOS TALAYOTS - "Los Talayots" (1966) - EP

Nova mirada cap enrera, cap a la Mallorca dels anys 60's. Avui toca rescatar la primera gravació d'un conjunt força popular a l'illa, Los Talayots, un quintet format per Ramon Jover (veu, saxo), Toni Tur (guitarra), Pere Obrador (baix), Honorat Busquets (teclats) i Miquel Bonnín (bateria). Al llarg dels 10 anys d'existència del grup, hi passaren molts d'altres músics, com Joan Caimari, Toni Morlà o fins i tot Joan Bibiloni abans d'embarcar-se en el projecte Zebra.

Los Talayots és una banda que es sol recordar pel seu repertori a mig camí entre la patxanga hotelera i la cançó romàntica/melòdica. No obstant, a aquest primer EP homònim (on el seu nom està mal escrit, per cert) el que trobem és un grup molt jove que es sap enganxar amb convicció a la música internacional que aleshores sonava. Aquí hi trobem una versió en castellà del "Sound of Silence" de Simon & Garfunkel o del "Sha la la la lee" de The Small Faces. Apart d'una composició pròpia, ("¿Y sabes que te vi?"; molt beat; molt fresca), també hi trobem una versió del "Margarita", cançó popularitzada per Los Javaloyas, que tal vegada passa per ser el punt més feble d'aquest EP.

Enregistrat a Barcelona i publicat l'any 1966 per un segell potent com Polydor, aquest EP seria l'inici d'una intensa carrera - sobretot en tot allò referent a actuacions en directe - que s'apagaria, poc a poc, fins mitjans dels 70.


Los Talayots - "Los Talayots" (1966) - EP

No hay comentarios:

Publicar un comentario