miércoles, 11 de mayo de 2011

LA GRAN ORQUESTA REPUBLICANA - Discografia (1997-2007)

No hi ha massa què explicar d'una banda tan coneguda com La Gran Orquesta Republicana, un grup illenc que no tan sols va re-descobrir a més d'un mallorquí un tipus de música festiva, ballable i reivindicativa com era (i és) el Ska, sinó que publicà una sèrie d'àlbums que passen per ser autèntics clàssics per la seva sorprenent mescla d'estils com el Rock, Punk, Calypso, Reggae... i el Ska, clar!  

Els germans Vegas, Javier (veu) i Nacho (saxo), antics components de Skarabajos (1988-1993) van formar La Gran Orquesta Republicana l'any 1997; a ells s'hi afegirien uns músics de gran talent com Juan Antonio Molina (guitarra), Pep Estrada (baix), Jaume Salom (bateria), José Luis Garcia (percussió), Néstor Casas (trompeta) i Chema Bestard (trombó). No m'extendré massa, però jo, que al seu moment els vaig veure un grapat de vegades en directe, sempre acabava sortint del concert amb una rialla d'orella a orella. Brollaven química i genialitat damunt l'escenari, però també bon humor i molta, moltíssima actitud.

Ara tornen a ser notícia. Aquest mateix mes de maig han confirmat que, després d'una aturada d'uns quatre anys, tornen a l'activitat: ben aviat anunciaran concerts per aquests 2011, i editaran un nou treball el 2012. Una gran notícia i una excusa perfecta per llevar-li la pols a la seva discografia; també m'he permès el luxe de rescatar una relíquia en forma d'EP, on fan versions de Manu Chao, Negu Gorriak, The Pogues i Riki López. Però vaja... Qualsevol raó és bona per tornar a gaudir de petits himnes com "Lado Bueno", "Dime que hice ayer", "Vida de colores", "Fiesta"...


La Gran Orquesta Republicana - "Todos locos, todos contentos" (1997)

La Gran Orquesta Republicana - "Lo importante está en tu cabeza" (1999)

La Gran Orquesta Republicana - "Optimista" (2001)

La Gran Orquesta Republicana - "Versiones" (2001) - EP

La Gran Orquesta Republicana - "Abrazos" (2003)

La Gran Orquesta Republicana - "Directo" (2007)

No hay comentarios:

Publicar un comentario