jueves, 26 de mayo de 2011

ARRATOIAK - "Demo" (1998)

He de donar les gràcies, una vegada més, a Jeroni, per haver recuperat aquesta cinta de cassette, i a Ginès, per haver-la digitalitzat. Novament, el llegat d'un grup no es perdrà agafant pols a un calaix.

Pràcticament no existeix informació d'Arratoiak, mot que en basc vol dir "La Rata" o "Les Rates"... De les poques coses que podem dir d'ells és que van ser un grup de Manacor, actiu entre els anys 1995 i 1998 i format per cinc adolescents: Jaume (veu), Martí (guitarra), Toni Aranda (guitarra; membre de Sick Gain), Gaspar (baix) i finalment el bateria Àngel Rios, l'home dels mil grups (Sick Gain, The Ugly Bitches, Anegats, Trestrece, Fossil Sound, Lady Vinyl, Taifa, Cap de Fibló...).

Arratoiak es nodriren principalment del llegat de La Polla Records, Kortatu, Corroskada, The Clash ("Solien tocar en directe el "Should Stay or Should I Go", explica Jeroni Sancho) que els portà a crear un repertori a mig camí entre el Rock Radikal basc, el Punk espanyol i el Ska més combatiu. Van participar a les Mostres de Rock organitzades per l'Ajuntament de Manacor els anys 1996, 1997 i 1998, a més d'actuar a instituts i pubs de la zona de Manacor-Portocristo. "Solien ser actuacions bastant loques", subratlla Jeroni.

Aquesta maqueta mai es va editar (aquesta portada me l'he treta de la mànega per adornar un poc l'assumpte); simplement era un cassette que es va moure entre els amics del grup i que, avui, tants d'anys després, tenim el gust de rescatar.

Actualització: En Bernat Parera diu: "Es varen tornar a juntar fa un parell d'anys i feren un parell de concerts. L'únic es que en Toni Aranda no hi tocava i al seu lloc el va agafar en Guillem Reixach".


Arratoiak - "Demo" (1998) - Cassette

No hay comentarios:

Publicar un comentario