martes, 17 de mayo de 2011

ONE FOOT - Discografia

M'escriu n'Albert dient: "Rara vegada has penjat material de grups de Hardcore Melòdic i és una llàstima, perquè a Mallorca hi va haver grans grups d'aquest estil". Tens tota la raó, Albert: el tenia molt abandonat! Per això, avui rescatarem la discografia d'un dels grups que més va donar de què parlar a la primera meitat de la passada dècada: One Foot. A ella hi trobem al baixista i vocalista Toni Melis juntament amb el guitarra Joan Toni Muntaner, ambdós actualment als estranyament "desapareguts" Dead Men Alive. Completen la formació Beni Amorós (bateria), Toni López (guitarra), i també Marcos Navarro, guitarrista original a la primeríssima encarnació de la banda.

One Foot es formà l'any 2000 a Capdepera, per uns al·lots amb ganes de fer versions de petits clàssics del Hardcore californià: NOFX, Bad Religion, Lagwagon, No Use For A Name... Després d'un bon grapat de concerts, el 2002 enregistren el seu primer disc als estudis  Sonic Temple (Son Serra de Marina), "Never Ending", una plataforma de llançament que els portaria a incorporar-se al circuit musical peninsular telonejant a formacions internacionalment conegudes com Anti-Flag, Gutterrmouth, Beldevere, Undeclinable... El 2004-2005 van ser els seu grans anys; guanyaren el Art Jove (2004) i el Musicnauta (2005). No obstant, al igual que els seus companys No Children, molta gent no va entendre el seu estrany "vincle" amb Los 40 Principales o compartir escenari amb artistes del mainstream espanyol com Seguridad Social, M-Clan o Celtas Cortos. Això els costà fortes crítiques des dels forums musicals d'aleshores.

El darrer que es va saber és que havien fitxat pel segell Eating Shit Records, l'any 2008. Poc després, vindria el triomf de Dead Men Alive, el cop de gràcia definitiu que acabà per aturar l'activitat d'One Foot. Podien haver arribat molt més lluny, cert, però realment arribaren enfora...


One Foot - "Never Ending" (2002)

One Foot - "Roll the Dice" (2005)

No hay comentarios:

Publicar un comentario