martes, 10 de mayo de 2011

HONEY LANGSTRUMPF - Discografia (1993-1996)

El Shoegaze ens ha deixat les suficients alegries com per no tan sols conformar-nos amb els gegants My Bloody Valentine. Parlo d'altres formacions no tan conegudes o reivindicades, tal vegada amb menys distorsió i més melodia, però amb un material acollonant, com els grans Ride, els Slowdive (escoltau el "Souvlaki", per l'amor de Déu!) o els influients Pale Saints. A Mallorca, només un grup d'aleshores va agafar el testimoni d'aquest tipus de so: estic parlant de Honey Langstrumpf.

Diego Aguila (veu, guitarra), Julio Mulet (veu, baix) i Enrique Fernández (bateria) encapçalaven aquest projecte iniciat a novembre de 1992 baix el nom de Honey, i que venia a formar part de la primeríssima escena indie mallorquina juntament amb els Dirty Boots (després coneguts com Frankenbooties) o els prometedors Sexy Sadie. A mig camí entre el Dream Pop i el Shoegaze, Honey Langstrumpf va enriquir també el seu so incorporant elements típics del Pop independent britànic, tipus The Blue Tones, o recursos propis de la Psicodèlia dels 60's/70's.

Després d'una primera maqueta, el 1993 enregistren amb Toni Noguera (Los Valendas) el seu primer EP, "Perverse Gift", que suposarà el seu debut amb el segell madrileny Elephant i, també, l'inici d'un bon grapat de concerts per la península. 1995 seria el seu any gran. debutaren amb el CD/LP "Honey Langstrumpf", una joia realment difícil de trobar que fou molt ben rebuda per la crítica d'aleshores. També editaren un single ("Stoned Joy") i realitzaren un videoclip - l'únic de la seva carrera - de la cançó "Committed", a més d'actuar a la primeríssima edició del Festival de Benicàssim, el FIB. Però després d'una sèrie de canvis de formació, per motius que mai he arribat a aclarir, Honey Langstrumpf decideix separar-se l'any 1996, acomiadant-se amb un nou EP ("Cloverleaves") i participant a un tribut a Joy Division on hi aparegueren algunes de les bandes més importants del seu moment (Los Planetas, Sr. Chinarro, El Niño Gusano o Mercromina).

Bàsicament el que he fet és recopilar tot el que enregistraren, exceptuant la primera maqueta de 1992 i "Taste of Cindy", una versió de The Jesus & Mary Chain que van ficar a un tribut francès l'any 1996. Si algú vol contribuir a la causa, ja sabeu que tenim un correu obert a qualsevol suggeriment, correció i ajuda.


Honey Langstrumpf (1993-1996)

No hay comentarios:

Publicar un comentario