sábado, 25 de junio de 2011

LOS GRABES - "El misterioso encanto de viajar despacio" (1997)

Una reliquia dels anys 90's, per cortesia d'en Pep! Per entendre la història de Los Grabes ens hem de remuntar a l'any 1991, quan un grup d'escolars, entre els quals es trobaven dos al·lotets anomenats Javi Moreno i David Martín, formaren una banda anomenada Los Caravana; en plena febre del Rockabilly i les modes dels anys 50's, Los Caravana es dedicaren a fer, sobretot, versions de clàssics de la primera fornada del Rock 'n Roll nord-americà.

Javi Moreno abandona la banda l'any '93, però quatre anys després (1997) es retroba amb els seus antics companys i forma aquest nou projecte, Los Grabes, amb la següent formació: Javier Moreno (veu, guitarra), David Martín (guitarra, veu), Manu García (baix, teclats, veu) i Quico Ros (batería, cors; anteriorment membre de Hora Local). La seva trajectòria fou ben curta; en poc més d'un any editaren el seu únic disc, "El arte de viajar despacio" (1997) i realitzaren un bon grapat de concerts destacables.

Els motius pels quals la banda es separa els ignor: el que sé és que tots els seus membres han seguit ben lligats a la música. David Martín es convertiria en el alma mater de Doctor Martín Clavo; Javi Moreno formaría part de Gehache per, actualment, encapçalar La Banda Magnética. Manu García també seria membre de Gehache, tot i que no sé què està fent ara mateix. Per la seva part, Quico Ros començaria una nova etapa musical amb Blue Meany.


LOS GRABES - "El misterioso encanto de viajar despacio" (1997)

No hay comentarios:

Publicar un comentario