lunes, 6 de junio de 2011

GRUPO 15 - "Lo Digo Así" (1971) - 7"

La veritat és que tenia pensat penjar dos interesantíssims EP's de Los 5 del Este, però trescant m'he trobat abans amb aquesta raresa dels 70's que trob que val la pena rescatar, comentar i compartir.

Si no vaig errat, crec que és el darrer single que editaren els manacorins Grupo 15, l'any 1971. Es tracta d'un 7" oblidat i un tant injuriat, tal vegada perquè pertany a l'època més desconeguda de la banda; lluny quedaven aquelles versions dels Beatles, els twists, les yenkas o les tonades típicament hoteleres. Amb la nova dècada, i tal vegada nous referents musicals, la banda va intentar als primers 70's un viratge cap a una cançó d'autor un poc més intimista i madura. Aquesta vessant, més acústica i americana, es tradueix amb una cara A, on versionetgen el "I am said" de Neil Diamond, que ells tradueixen com "Lo digo así".

Val, molt bé... Però baix el meu criteri, l'autèntic interès d'aquest single és la digníssima versió que fan del "If not for you", tema original de Bob Dylan aparegut a "New Morning" (1970), i que Grupo 15 converteixen en "No es para ti". Interpretada també per George Harrison al mític "All Things Must Pass" de 1970, crec que aquesta és la única versió que s'ha fet en castellà d'aquest gran tema... En fi, una raresa dins un panorama tan estrany com era la música a Mallorca a la primera meitat dels 70's.


Grupo 15 - "Lo Digo Así" (1971) - 7"


No hay comentarios:

Publicar un comentario