miércoles, 8 de junio de 2011

DESMODUS - "In Deathlike Dreaming" (1998) - EP

Em consta que aquest "In Deathlike Dreaming" és un disc molt cercat entre els col·lecionistes; per això, em sorprèn que no hi hagui cap lloc a Internet des d'on es pugui descarregar o simplement escoltar. Per tal de pal·liar això, aquí us deixem l'únic EP que arribaren a publicar els mallorquins Desmodus, una banda molt jove - vull recalcar el molt - que passa per ser possiblement la "primera" banda de "Black Metal" a Mallorca. I pos "primera" entre comilles per què em consta que a mitjans dels 90's hi va haver un intent fallid de banda de Black Metal... I el "Black Metal" el deix entre comilles perquè, en aquest cas, no parlem d'una banda amb un so comparable a la puresa d'uns, què sé jo, uns Darkthrone o uns Immortal, sinó més aviat d'una barreja molt personal d'estils com el Death Melòdic, el Doom/Gothic, el Thrash i, evidentment, el Black Metal.

Els seus membres van ser Dani (veu), Óscar (guitarra), Samuel (guitarra), Guillem (baix) i Juan (bateria); com deia, una banda molt jove (basta veure la foto de l'interior; si són nins!) que esdevé pionera d'un estil o una forma d'entendre el Metal a Mallorca. Si bé, el pas del temps ha passat factura a aquests 5 temes que formen "In Deathlike Dreaming", Desmodus mesclaren els estils extrems de la millor forma que van saber, movent-se en el camp del Black/Death Melòdic amb referències a Dissection o Unanimated, però també a Slayer i Sodom, als quals rendeixen un particular tribut al tema que obre el CD.

Enregistraren "In Deathlike Dreaming" la tardor del 1997; es publicà l'any 1998 baix la llicència de Repulse Records... I l'any 1999 eren història. Però la música va seguir: Samuel Morales formà Helevorn, un grup de Doom/Gothic força conegut a la nostra escena. Anys després, Dani i Óscar, acompanyats per l'ex-Golgotha Rubén Alarcón, donarien vida a Battlehorn, una banda d'Epic/Viking Metal que ha agradat bastant entre els seguidors del estil.


Desmodus - "In Deathlike Dreaming" (1998) - EP


No hay comentarios:

Publicar un comentario