miércoles, 6 de abril de 2011

THE THOMAS BROTHERS SHOW - 1996-2006

La sensació que em transmet aquesta banda és la mateixa quan escolt "Being for the benefit of Mr. Kite" del Beatles o "Alabama Song" de The Doors: música d'aires surrealistes, pròpia d'un circ decadent i misteriós de les afores o d'un cabaret bohemi que obre les seves portes a una època que no li pertoca. Ells mateixos definiren la seva música amb una etiqueta tan insòlita com encertada: Music-Hall psicodèl·lic. Senyores i senyors, comença el show: ells són The Thomas Brothers Show.

L'únic que coneixia fins fa una setmana i mitja d'aquest quartet és la seva contribució al recopilatori Art Jove 2002, on hi trobem algunes cançons seves. Ara, gràcies a Toni Coll, que ha cedit la música de la banda per penjar a Illa Sonora, he pogut conéixer la història de The Thomas Brothers Show, un quartet actiu entre 1996 i 2006. Els seus integrants van ser David Masmiquel (guitarra, piano, veu), Adrià Martí (baix, piano, veu), Joan Ferrer (guitarra) i el propi Toni Coll (bateria). Tot es remunta a principis dels 90's, amb la banda de punk Kalimoxo, on hi tocaren David i Toni. "Aquest grup que va durar el que tenia que durar. Ens vam dissoldre quan David va anar a l'institut i va conèixer a Adrià, el futur baixista. Va començar una llarga amistat que es transformà amb la formacio del grup Acaboser , que va durar molt poc", explica Toni.

El relat continua quan a Adrià i David, una nit de festa, se'ls ocorr montar una nova banda; tot i declinar la invitació a un primer moment, Toni s'incorporaria a aquest nou projecte recuperant-se d'un accident que li impedia tocar el bombo. "Van passar varis integrants esporadics al llarg d'aquells anys com en Jeroni (teclista), “El Menorqui!” (guitarra), i na Caty, una pianista molt bona". La banda consolida el seu nom a l'escena local participant a tota una sèrie de certàmens de música, tant a Mallorca com Barcelona, a més de posar música al curmetratge "Sloow Food" de Miquel Àngel Llompart. Tampoc passà desapercebuda la seva posta en escena, on es combinaven projeccions amb música, diàlegs humorístics i una estètica de circ on es caracteritzaven com aviadors, fakirs, domadors, indis o forçuts.

Al llarg dels seus 10 anys, The Thomas Brothers Show no editaren ni un sol àlbum: "Com rars que eren mai varem voler formar part d'una discogràfica que pogués canviar el nostre tipus de fer música o la llibertat que teniem", subratlla el seu bateria. "Mai va haver-hi un sentit lucratiu, sinó mes bé una afició a la música, el joc i divertiment que suposava tocar i composar. Només varem fer una maqueta, que du es nom del grup, que només es va distribuir quan feiem un espectacle al Teatre Sans".

Però... I què va ser dels seus membres? És una pregunta que faig sempre i de la qual el propi Toni no s'ha pogut escapar. Només dos membres de The Thomas Brothers Show segueixen actius en el difícil món de la música. David ara viu a Barcelona, on forma part del grup Son de Barna; per la seva part, Adrià formà The Whisky Facile, una banda que fa música italiana i que n'armaren una de bona al Rock 'n Pina de fa un parell d'anys.

Aquest és el llegat de The Thomas Brothers Show; una banda única en molts de sentits i posseïdora d'un so tan extremadament personal i pecul·liar que fa que aquest sigui un show no apte per a tots els públics. Obriu la ment i gaudiu d'una experiència tan insòlita com el seu Music-Hall psicodèl·lic.


The Thomas Brothers Show - 1996-2006

4 comentarios:

  1. video TBS http://www.youtube.com/watch?v=TOAD62JNDKg

    ResponderEliminar
  2. Res... L'historia d'uns il.luminats que van ser incapaços d'iluminar-se a ells mateixos. No val la pena ni escoltar-los.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. They are really amazing. Great musicians!

      Eliminar
  3. Al iluminado "anonimo".

    Que has tocado? Que has logrado asta ahora? Con quien has tocado?. Antes de criticar hay que mirarse a uno mismo para ver si hay ALGO, y si lo que has echo asta ahora no TIENE NADA DE ORIGINAL mejor callarse la boca. TONI. el bateria de TBS.

    ResponderEliminar