viernes, 29 de abril de 2011

ELS MALLORQUINS - "Holydays In Majorca" (1966) - EP

Si una cosa m'agrada i em motiva d'aquest blog - al marge d'allò que pensi la senyora Ángeles González-Sinde - és poder rescatar gravacions perdudes i possar-les, de nou, a l'abast dels amants de la música. Avui portem aquí una raresa digna de museu, un disc que no trobareu per cap banda. Tal vegada el nom de Els Mallorquins no us diu res, però...  I si us dic que el seu líder era el vocalista i guitarrista Tomeu Nicolau? No...? Tampoc...? I si us dic que aquest Tomeu Nicolau, amb els anys, seria conegut com Tomeu Penya?

Idò sí, efectivament! Aquesta és la primera incursió discogràfica d'un Tomeu Penya adolescent. Els Mallorquins fou el seu primer conjunt, on composà les seves primeres cançons inspirades en els Beatles i on, també, debutà discogràficament amb aquest EP de quatre cançons, enregistrades als estudis Fonal de Palma, l'any '66. Al marge de l'errada ortogràfica del títol ("Holydays"), aquest és un disc curiós i insòlit, perquè ens presenta a un grup debutant amb cançons pròpies, composades pel mateix Tomeu; aleshores, pràcticament tots els grups illencs feien versions, i quan editaven un EP, com a molt hi havia una o dues cançons pròpies.

No fa molt, vaig tenir l'oportunitat d'entrevistar en Tomeu i recordà amb detall les aventures de Els Mallorquins. Després va passar per Los Gitanos, Harlem (un grup de Soul-Rock amb Joan Bibiloni de guitarrista rítmic!), Expression i Los 5 del Este, per, a principis dels 80 començar una exitosa carrera com a cantautor que l'ha portat - amb esforç i constància - a ser considerat com un dels artistes mallorquins més reconeguts, prestigiosos i, sobretot, carismàtics.


Els Mallorquins - "Holydays In Majorca" (1966) - EP

No hay comentarios:

Publicar un comentario