jueves, 7 de abril de 2011

MIKI SERRA - "Relatos Cortos" (2011)

Miki Serra torna a l'activitat musical amb un nou projecte de lliure distribució mitjançant Creative Commons; de fet, ell mateix s'ofereix a enviar les cançons, a qui sigui, via correu electrònic sense que hi hagi una amenaça d'emprenyós spam. Així de simple. Serra és d'aquesta generació de músics que ha entès els avantatges de difondre gratuïtament la seva música a Internet, just a un moment musical cada cop més saturat de bandes i llençaments setmanals. De totes formes, si dessitjau tenir el disc en format físic, el podeu aconseguir per tan sols 5 €, despeses d'enviament incloses.

Miki Serra és un músic d'una trajectòria tan llarga com reconeguda. És un dels fundadors de Sexy Sadie, formació que va abandonar l'any 1997 per motius de salut abans d'afrontar la gravació del clàssic "It's Beautiful, It's Love”. Quatre anys després tornà a la càrrega amb Plastic Face, una mena de super-grup on també hi participaren Paco Loco (Australian Blonde, guitarra), Xisco Juan (El Diablo en el Ojo, Los Crudos, baix), Toni Toledo (Sexy Sadie, bateria), Xavier Escutia (Los Valendas, cors) i Mané (Sunflowers, percussió). Pocs anys després, la creativitat es va seguir disparant amb una nova banda que tal vegada va meréixer més repercusió, Post, per on també passaren músics tan reputats com Miquel Pinti (Zinedines, guitarra) o Juanjo Rosselló (Sterlin, baix).

Aquesta vegada, "fent gala de la seva nul·la visió del màrqueting", Miki ha tornat en solitari, però acompanyat ni més ni manco que pels primers Sexy Sadie: José Luis Sampol (baix), Toni Toledo (bateria) i Jaime García (ara a Sr. Nadie, guitarra, producció). Darrera aquesta atractiva estètica de ciència ficció de sèrie B, aquest "Relatos Cortos" (2011) és un pas impecable i elegantíssim: a mig camí entre el Power Pop i el Rock independent, Serra sorpren amb 7 cançons lo suficientment entretingudes com per obligar a l'oient a tornar-les a posar una i una altra vegada. Sense els artificis ballables que abunden al Indie-Pop espanyol d'avui en dia o la càrrega empalagosa de molts d'artistes quan fan música en solitari, Miki Serra ha estat prou hàbil com per editar un disc tan creïble i honest com "Relatos Cortos". I pensau que la música creïble i sincera, avui en día, és tan rara de veure com un miracle.

DESCÀRREGA
Web de Miki Serra
Miki Serra - "Relatos cortos" (2011)

No hay comentarios:

Publicar un comentario