lunes, 11 de abril de 2011

MOVEMENT - "Stronger Than All" (1995) - Demo

No puc escriure aquesta entrada sense donar les gràcies, per igual, a Jeroni Sancho (per haver cedit aquesta relíquia en forma de cassette)  i a Ginès Fernández (per haver-la digitalitzat).

Si hi havia un grup influient a mitjans dels anys 90's, aquests eren Pantera. La publicació del "Far beyond driven" (1994) va provocar una febre internacional, per la qual cosa músics de mig món començaren a treure cançons inspirades en la modernitat i mala òstia que, aleshores, representaven Pantera, però també d'altres com Sepultura i el seu "Chaos A.D." (1993). Una de les primeres formacions mallorquines en adherir-se a aquesta nova forma d'entendre el Metal van ser Movement, formats l'any 1993 i desapareguts, després d'un bon grapat de canvis de formació, el 2003.

Els seus fundadors van ser Ismael (guitarra) i Nando (bateria), però el seu motor, possiblement, va ser el guitarrista Sandro Vizcaíno, que procedia d'altres formacions com Virus o Toxic Waste. La formació es completa amb Javi (baix) i Miguel (veu). L'any 1995 enregistrarien i auto-editarien una primera maqueta de tres cançons, "Stronger Than All", un títol molt en la línea de Pantera que amaga tres interesantíssimes cançons en la línea de les bandes anteriorment citades. Aleshores, la popularitat de Movement rep una forta embranzida obrint directes per grups com Reincidentes, Los Suaves o les llegendes del Hardcore català, Subterranean Kids.

La banda mantindria una línea d'activitat un tant irregular i Sandro es centraria en el seu rol com a guitarrista de Helevorn, banda en la que, a día d'avui, encara toca. Com deia, seguiren tota una sèrie de canvis de formació, i dues demos més, "Out of this world" (2000) i "Last Inferno" (2003), però tal vegada sense la màgia de la primera d'elles. El darrer que he sabut d'ells és que fa uns anys van modernitzar el seu so baix un nou nom: Headshock.


Movement - "Stronger Than All" (1995) - Cassette


No hay comentarios:

Publicar un comentario