jueves, 28 de abril de 2011

ANDREU MUNTANER ''LOBO'' - Discografía

Quan jo era molt jove - un nin, pràcticament - record que a Mallorca va sorgir un nou artista que no aturava de sonar a les ràdios locals. Andreu Muntaner, batejat com "Lobo", va irrompre amb gran força a mitjans dels anys 90's, tot i que, segons ell afirma al seu Myspace, "abans dels 20 anys ja era un veterà al circuit balear". Amb una veu molt característica i unes pintes molt properes al rockabilly, fou apadrinat i tutel·lat ni més ni menys que per Joan Bibiloni.

A l'hivern de 1995 enregistrà el seu primer disc, "Lobo" (1996), que suposà el punt i partida d'una carrera que s'intuia com prometedora. El disc, una barreja d'estils (Pop, Rock, Blues, Rockabilly, Country...) està totalment descatalogat, però, crec recordar, que a la petita i desapercebuda prestatgeria de discs de Sa Factoria de So (Santa Maria) queda una còpia... A "Lobo", una producció dirigida pel propi Bibiloni, hi participen un nombrós i interesantíssim grapat de músics illencs de primera línea: Pep Estrada, Jimy Torres, Concha Buika (totalment desconeguda, aleshores), Pepe Robles, Toni Pastor, Toby Taylor (Big Day i bateria de sessió Jay Kay Band, Daniel Higiénico, Riki López, Jaume Anglada...) i, com no, Joan Bibiloni.

La manca d'informació a Internet fa que trobem grans llacunes que impedeixen descriure amb detall i exactitud la trajectòria d'Andreu Muntaner "Lobo". Sembla que va desaparéixer de l'escena mallorquina per traslladar-se a Barcelona i, finalment, a Madrid, l'any 2001. És a la capital on ha desenvolupat, des d'aleshores, la seva carrera mitjançant nous projectes, entre els que destaca el grup de versions d'Elvis Presley King Wolf. Des d'allà edità el seu segon disc, "4:00 A.M.", un treball on aprofundeix en el seu gust per l'estètica crooner i les influències vocals d'artistes negres com Lou Rawls o Barry White (ja sabeu, veu suggerent, masculina, greu i càlida). El disc destaca per una sorprenent varietat; des de brillants cançons pròpies com "En noches como esta" - una gran lletra! - a versions, com la bossa "Aguas de março" (Tom Jobin), un clàssic atemporal del Rock com "Dazed & Confused" (Led Zeppelin) o la curiosa i sempre efectiva "Under The Bridge" (Red Hot Chilly Peppers).

Si algú vol aportar més informació sobre aquest artista, endavant: és una llàstima no poder aportar més dades sobre un vocalista tan poc reivindicat com ell.  


Andreu Muntaner "Lobo" - "Lobo" (1996)

Andreu Muntaner "Lobo" - "4:00 A.M." (2006)

No hay comentarios:

Publicar un comentario