jueves, 7 de abril de 2011

LOS POPS - "Hierba larga" (1967) - EP

Amb aquest EP conclou la curta però intensas trajectòria discogràfica de Los Pops: recordem que, sols a l'any 1967, enregistraren i editaren 3 cotitzadíssims EP's de quatre cançons. Tot i que aquest quintet molt possiblement va ser de les formacions més acollonants que va donar la música mallorquina a la segona meitat dels 60, aquest "Hierba Larga" és possiblement el seu llençament més irregular, sobretot si el comparam amb el clàssic "No, no, no" que publicarem, aquí mateix, unes setmanes enrere.

El tercer EP de Los Pops s'estructura en dues cançons pròpies,"Chalina" i "Papelito sexto", i dues versions: "Night of the long grass" de The Troggs, que ells castellanitzen a "Hierba larga" i la que pens que és l'única versió que es va fer en castellà del "A day in the life" de The Beatles, que ells rebatetjen com "Un día de tantos". A destacar la forta presència de les línees de baix, un tret gairebé inusual a la música que se feia a Mallorca aleshores i que li dona un punt de distinció especial.


Los Pops - "Hierba larga" (1967) - EP 7"

2 comentarios:

  1. De casualidad me he encontrado tu blog, el tema "Hierba larga" siempre me ha fascinado, pero el resto del EP está pero que muy bien, sobre todo el tema "Chalina".
    Estoy preparando un post sobre música española 60 y los Pops están incluidos, dentro de poco lo publicaré en mi blog:
    http://tommentonenlacuadra.blogspot.com/
    Te seguiré visitando.
    Gracias por el trabajo.

    ResponderEliminar
  2. Gracias por tus palabras, Jose. En el blog hay mucho más material de los 60 y próximamente iré incluyendo más. Coje lo que necesites. Suerte con el blog. Saludos cordiales.

    ResponderEliminar