lunes, 31 de enero de 2011

ZHENTAURO - "Zhentauro" (1987) - Single

Aquest single és mític per un bon grapat de raons. En primer lloc, per ser l'únic material que arribà a veure la llum del legendari trio palmesà Zhentauro, que juntament amb Drakkar, són un dels pioners del Heavy Metal a Mallorca. Mític ho és, també, per què forma part del llegat musical del gran guitarrista José Luis Barjacoba, més conegut a Ciutat com el men. Completen el line-up d'aquesta gravació Carles Coli (baix i veu) i Jaume Mesquida (bateria). Un altre membre destacat de Zhentauro - tot i que aquí no aparegui - és Jaume Armengol Torres, Jimmy, conegut també per la seva contribució a grups com Música Nostra, Juanito Percha y Los Colgaos o Susie Q.

El disc té també una particularitat que mereix ser destacada: inclou la primera cançó de Heavy Metal cantada en català per un grup de Mallorca: "No volem invasors". Si bé els catalans Sangtraït ja ho feien circa 1982, tampoc està tan malament, sabent que a Mallorca el Heavy Metal era un estil minoritari, gairebé repudiat. José Luís Barjacoba posteriorment formaria els Funky Time, però la seva carrera musical es trunca amb la seva mort, l'any 2001. Aleshores és quan els seus dos fills s'aferren amb força als seus instruments i formen el seu propi grup de Rock, amb un nom que tributaria pòstumament al seu progenitor: Men.

DESCÀRREGA
"Zhentauro - "Zhentauro" (1987) - 7"


1 comentario:

  1. Este single se grabó en Estudi 86, el estudio de grabación que tenían Vicenç Caldentey (guitarrista y fundador de Los Z-66) y Ramón Cuenca (técnico de sonido y músico eventual de Los Z-66).

    ResponderEliminar