martes, 25 de enero de 2011

MURDER IN THE BARN - "Murder In The Barn" (1990)

Darrera aquesta espectacular portada - potser una de les meves favorites del Rock mallorquí - no s'amaga un grup de Thrash-Death o Hardcore, com es podria pensar a un primer moment. El nom del grup (Assassinat al Graner) o títols de cançons com "Dephts Of Sin" o "Niño Asesino" ens suggereix música canyera, ràpida i violenta però, curiosament,  Murder In The Barn representen una part d'aquella escena tan prolífica del Pop-Rock mallorquí de finals dels 80.

Formats l'any '88 de les cendres dels efímers Los Ozores, Murder In The Barn enregistren la seva primera maqueta de sis cançons a finals d'aquell mateix any, amb Toni Montserrat (veu, guitarra), Miquel Nadal (baix) i Tomeu Bono (bateria) com a membres. Aquesta mateixa formació enregistra una altra maqueta, de sis temes, el 1989, per després incorporar-se al grup Joan Vigó i l'ex-BB Sin Sed Simó Vall i gravar el seu únic disc, "Murder In The Barn" (1990).

Malgrat sovint se'ls va incloure en el mateix sac de grups com La Granja o Susie Q, el so dels felanitxers Murder In The Barn era bastant diferent; també es deia d'ells que feien Rock Sureño, però realment estaven molt lluny de ser uns Lynyrd Skynyrd a la mallorquina. L'estil dels quintet mesclava el Country-Rock esburbat i desenfadat de Dinamita Pa' Los Pollos o fins i tot Los Rebeldes per donar-li un toc de duresa i velocitat més proper al Punk macarra que a una altra cosa. Només així es poden entendre cançons frenètiques i divertides com "Negra Pasión" o un tema com "Hay amores que amputan", que perfectament haurien pogut escriure Parálisis Permanente. No obstant, el seu tema més emblemàtic és l'himne rural "Al sur de la carretera de Manacor", crónica descriptiva d'una Part Forana feliç i despreocupada a on encara es poden veure carreres de tractors. La cançó, per cert, també va veure la llum com a single 7".

Ignor quan desaparegué el grup, per quins motius es van dissoldre i què va ser dels seus components després de la seva aventura amb Murder In The Barn. El que és segur és que encara hi ha gent que els reivindica;, fins i tot a xarxes socials com el Facebook, on tenen un grup de fans. Pel record i memòria ens queda aquest LP que us presentem a Illa Sonora amb dues sorpreses afegides: la primera, la cançó inèdita "Dime, cerdo", inclosa al mini-recopilatori "El Garito - Vol. 1" i a on comparteixen protagonisme amb Cerebros Exprimidos, Los Malditos i Bullets. La segona, un PDF amb un reportatge que va fer sobre ells el fanzine de Lleó Eskela Mortuoria, número 7, datat de l'any '90.

DESCÀRREGA

Murder In The Barn - "Murder In The Barn" (1990)

4 comentarios:

  1. Este blog es LA PUTA OSTIA! Enhorabuena!

    ResponderEliminar
  2. Els Murder no es varen desfer, es convertiren en els Deep South, encara vaig veure'ls sonar a Porreres al bar sa Fonda el mes de gener passat del 2011.

    ResponderEliminar
  3. Hola; se que en Toni Montserrat segueix amb Deep South, però... hi ha més membres de Murder In The Barn a Deep South? Amem si puc aconseguir un poc de material de la banda i fer una nova entrada per acabar de contar aquesta història. Salut i gràcies.

    ResponderEliminar
  4. En Joan vigo no va ser mai component dels murder, si que va fer lletres com indian summer...en Toni monserrat acaba de pubicar el seu primer disc en solitar "38 bucks" i els deep south ara mateix están una mica aturats,no vol dir que no tornin a tocar però ara en Toni está mes pendent del seu nou projecte. componen el grup: Tomeu Bono( ex-murder), Felip Sanchez(ex-murder a la darrera si no mal record) i Mike Torres.

    ResponderEliminar