miércoles, 26 de enero de 2011

FURNISH TIME - Discografia

La primera vegada que em parlaren de Furnish Time, el meu interlocutor em van fer la següent aclaració: "És EL tresor ocult del Pop mallorquí, en majúscules". Primer de tot, vull aclarir que no hi ha gaire cosa d'aquesta banda a Internet; l'únic lloc on podem trobar informació completa, acompanyada d'imatges, és a l'entrada dedicada a Furnish TimeMallorcaNochentas. La lectura és obligada si voleu aprofundir en la història del grup.

El que us presentam avui a Illa Sonora són les dues úniques gravacions oficials que va fer aquesta banda, que inclou components de formacions com Forats Negres i Forats Naturals. La primera, "The Joy Of The Others" (1984) és un EP de tres cançons, gravat després d'haver aconseguit el primer premi en el I Concurs Pop-Rock de Palma, l'any anterior. L'any següent, a maig del '85, Furnish Time tocaren el cel quan, a les festes de San Isidro de Madrid, telonejaren a The Smiths davant unes 200.000 persones. L'any següent editen el problemàtic mini-LP "Furnish Time", amb una obra d'un artiste aleshores emergent com Miquel Barceló. L'escaça distribució i tirada del disc suposa el coup de grace per la banda, que es separa poc després. Aquests material, extremadament codiciat per coleccionistes de vinils, constitueix la herència, elegant i oscura, que ens ha deixat aquesta banda tan poc reivindicada avui en dia.

Furnish Time - "Furnish Time" (1984) - EP

Furnish Time - "Furnish Time" (1986) - Mini-LP


2 comentarios:

  1. Uno de los padres del nuevo Pop-Rock que surgió en la Isla y en el resto del Pais a finales de los 70. Buenísimos e imprescindibles. Escucha obligada.

    ResponderEliminar
  2. gracias por estos discos y otros que me llevo pa conocer

    ResponderEliminar