martes, 25 de enero de 2011

INERTIAL MASS - Discografia

Inertial Mass, juntament als mítics Unbounded Terror, són dels primers grups a Mallorca en practicar Death Metal. Es formaren a l'any 1990, de mà dels tres germans Garciolo: Francisco "Frank" (baix, veu), Gustavo (guitarra) i David (bateria); a ells s'hi afegiria un altre guitarra, Bernat Capó (posteriorment a Hipercrisis i actualment a Errör).

L'octubre de 1991, i de mà del aleshores vocalista/guitarrista de Unbounded Terror, Vicente J. Payà, enregistren la seva primera maqueta, "Still Born", que juntament amb "Sarcastic Souls" - primera demo dels Unbounded Terror, publicada el mateix any - són les dues primeres mostres death-metaleres d'aquesta illa. Malgrat el so terrible de "Still Born", a ella hi podem apreciar l'estil d'Inertial Mass: primitiu, fosc i agressiu, molt influit pels nous grups americans de Death Metal que despuntaven a aquella època. Només un any després, editen la seva segona - i darrera - maqueta amb el segell madrileny Drowned Productions, "Guest For Autopsy" (1992). El 1993, el grup posa fre a la seva activitat: Gustavo i David s'uneixen al nou grup d'en Vicente, Golgotha, editen el legendari EP "Caves Of Mind" i l'any que ve surten de la banda; mai he sabut si fou per iniciativa pròpia, si foren expulsats o únicament fou una col·laboració temporal. El cas és que els germans Garciolo tornaren resucitar la seva banda a la segona meitat dels anys 90 baix el nom Inertial Mass Experience; arribaren a fer una sèrie de concerts destacats, probablement el més destacat com a teloners dels brasilenys Ratos de Porao a Palma, l'agost del '96.

La llàstima, la gran llàstima d' Inertial Mass és no haver pogut editar un disc o, directament, una gravació en millors condicions. L'únic consol - o testimoni - que ens queda de la seva trajectòria són aquestes dues cassettes de so extremadament guarro, però que malgrat les seves carències i defectes són part indispensable de la primera generació death-metalera de Mallorca.


Inertial Mass - "Still Born" (1990) - Cassette

Inertial Mass - "Guest For Autopsy" (1992) - Cassette

Caricatura d' Inertial Mass, a càrrec del dibuixant Pau:



No hay comentarios:

Publicar un comentario