viernes, 28 de enero de 2011

O'TRUTX - "Auto-homenatge" - Demo

Abans de que a l'escena rockera mallorquina apareguessin mallorquinades com Te Corrs, es documenten altres exemples de grups amateurs formats amb un únic objectiu: la diversió dels seus membres. És aquí quan hem d'agafar camí cap a Manacor per trobar-nos amb O'Trutx, un curiós i desconegut grup d'on sortiren el guitarra Bernat Parera (posteriorment a The Ugly Bitches i Alterego, entre d'altres) i el baixista Llorenç Rosselló (Alterego).

O'Trutx és (o era) una mallorquinada en el millor sentit de la paraula, on la qualitat tècnica o compositiva queda relegada al segon pla en favor de l'autenticitat. Ells foren Toni (veu), Miquel Àngel (veu), Sebastià (veu), Bernat (guitarra), Miquel (guitarra), Llorenç (baix) i Joan (bateria). La seva activitat com a grup es limita a uns pocs anys de la segona meitat dels anys 90, i no editaren cap demo o maqueta, al manco que jo sàpiga. Però, en un atac de nostàlgia, devers l'any 2003, aproximadament, decidiren juntar-se de nou per enregistrar les seves velles cançons: així apareix aquest "Auto-Homenatge", que alterna composicions d'O'Trutx, com "Nadando con un traje de cemento", "Sa Panc" o la versió de Franco Battiato "Yo quiero verte danzar", amb narracions biogràfiques a càrrec de Toni Rosselló 'Cárdenas'. La seva "discografia" es completa amb un DVD/CD de fabricació purament artesanal, "Auto-Homenatge - Turbo Hyper-Fighting Edition" (2008) que inclou un assaig a Ca'n Nerón (1996), i els concerts a Na Capellera (1997) i Sa Sirena (1997).

Acabarem aquesta entrada dedicada a O'Trutx amb l'speech introductori de Rosselló a aquest 'auto-homenatge' que no té cap desperdici: "Si estas escoltant això, és perquè recordes un grup de Rock dels molts que hi havia a Manacor a finals dels anys 90. Aquest grup estava format per un baixista hiperactiu, un guitarrista amb una guitarra rosa i un altre que feia carusses, un bateria que procurava tapar-se la cara amb els plats i, com a punta de llança, dos cantants clònics amb 'sos' peus clavats enterra, i amb un curiós crit de guerra: "Pujau ses veus!". Un grup que no sortia d'una cotxeria, sinò que sortia d'un magatzem de mobles, enrevoltats de balancins. Idò, aquesta mateixa gent, cinc anys després del seu darrer concert, i ja que ningú els feia ni puta cas, han decidit fer-se un auto-homenatge. Ells són O'Trutx".


O'Trutx - "Auto-Homenatge" - Demo



No hay comentarios:

Publicar un comentario