sábado, 29 de octubre de 2011

VV.AA - "VI Concurs Pop-Rock" (1988)

Tornem a recuperar alguna d'aquestes joietes en forma de recopilatori. Aquest cop, Pinxo, de l'imprescindible MallorcaNochentas, ens envia aquesta interesantíssima compilació editada l'any 1988 per celebrar el VI Concurs de Pop-Rock. Set bandes en total; podria semblar poc, però realment reflecteixen molt bé allò que passava a Mallorca aleshores... en matèria musical, clar.

A aquest LP hi trobem a uns clàssics com els Cerebros Exprimidos, amb una de les seves primeres cançons oficials, "No lo vi venir", que no forma part de cap maqueta, demo o similars. També, amb en Juanmi Bosch a la guitarra, ens trobem amb una formació mítica com Los Turkos, i el seu himne macarra, "Una rubia en el armario".

Igualment mítics, ens trobem amb Susie Q, una banda que es tornava a presentar al concurs i que no va tenir sort... Haurien d'esperar a l'edició de 1989 per fer-se amb el triomf. Els que si van guanyar l'edició del '88 van ser La Isla, que apareixen aquí amb el tema "Sueños Etílicos"; aquell mateix any van publicar el seu disc "Del poder de la luna ni se sabe...", amb una curiosa versió de The Doors. Menys coneguts, trobem a aquest recopilatori als Cutres, una banda molt jove que mesclava les influències del Rock clàssic amb sons més propers al Rockabilly i al Psicobilly; de fet, circulen algunes fotos promocionals del grup on, alguns dels seus membres, es passetgen amb camisetes dels Meteors. I pels més canyers, atenció: Damage Inc. Algú em sabria dir si són la mateixa gent de Orthak? En tot cas, aquest és dels primers grups de Thrash/Speed Metal a Mallorca... i ho feien força bé, tot s'ha de dir! Tanca la llista de grups els Intransigentes - sempre els confonc amb els Interminables! - un grup de Pop-Rock bastant interessant però amb una vida bastant curta.

Aquest disc us assegura un vol directe cap la segona meitat dels 80's. I recordeu que si voleu saber més d'aquells mítics concursos organitzats per l'Ajuntament de Palma, així com les bandes que participaren a ells, passau-vos per MallorcaNochentas.


VV.AA - "VI Concurs Pop-Rock" (1988)

No hay comentarios:

Publicar un comentario