domingo, 23 de octubre de 2011

FALCONS - Discografia (1978-1980)

Any 1977: no sé ben bé què devia passar pels seus caps a aquells moments quan els antics components de Grupo 15 van decidir deixar de banda la música d'hotels i sales de festa per començar aquest nou projecte, molt més ambiciós i personal. Els Falcons van ser Rafel Aguiló (guitarra, veu), Josep Portell (guitarra), Pep Nadal (baix), i Damià Tomàs (bateria).

Falcons van donar una nota de color a la música mallorquina a uns anys de decadència total; això els converteix en un cas atípic i certament estrany dins la nostra música. A diferència de tots els seus companys generacionals, el quartet es va aferrar amb força al Pop i Rock dels Estats Units, al so comercial que es feia a la Costa Oest, afegint-hi també pinzellades de formacions consagrades com Chicago o la Jefferson Starship.

Tres discs d'estudi avalen als Falcons com la banda mallorquina més destacada dels darrers 70's. Tal vegada, el seu llegat no ha envellit massa bé, però això no lleva importància a fites tan destacables com haver aconseguit ser número 1 dels 40 Principales amb el tema "Terciopelo y Fuego", ni més ni manco que dos mesos. La banda es va dissoldre devers l'any 1982, però alguns dels seus membres han seguit en actiu. L'altre dia em vaig sorprendre al escoltar un fantàstic disc de Jazz com és "Trencaclosques" (2003), a càrrec de Rafel Aguiló i el seu projecte, Confidential Band

DESCÀRREGA

Falcons - "Falcons" (1978)

Falcons - "II" (1979)

Falcons - "Como tú" (1980)

2 comentarios:

  1. Muchas gracias! The nice people over at sangrespanola wordpress blog kindly gave me the link to the Falcons discography - I have wanted to hear their 3 albums for years after falling in love with the Perdido En El Universo track from their first album.

    I do believe there is a CD compilation of their music that was released in Spain, but there is no mention of it on Discogs, so I may be wrong - if anyone knows anything about it or where I could buy a copy, please let me know.

    Apologies for the English, I appreciate this is a Spanish blog!

    ResponderEliminar
  2. https://www.discogs.com/es/Falcons-Todas-Sus-Grabaciones-1978-1980/release/8870145

    ResponderEliminar