miércoles, 19 de octubre de 2011

MALLÖRKAOS - Discografia (2001-2004)

Mai abans Boston i Washington havien estat tan aprop de Mallorca. Cert que molts de grups mallorquins havien reivindicat a Minor Threat o Deep Wound abans que ells, però Carlos (veu), Julio (guitarra), Óscar (baix) i Sergio (bateria), units baix el nom de Mallörkaos, van donar un aire tan genuïnament americà al seu discurs musical que sembla com si "Not Without Your Support" (2002) haguès estat enregistrat a l'altra punta del món, pels hereus directes de formacions com els Jerry's Kids o els Gang Green.

Mallörkaos van néixer devers el 2001, enregistrant el seu primer EP a principis del 2002; un 7" de 9 temes en castellà, un dels quals és una versió de SSD. Bastant bé, si senyor, però res comparable al "Not Without Your Support" (2002), un LP amb el qual la banda va evolucionar cap a un so més elaborat, madur, ric. La producció també hi fa, d'acord, però un no pot evitar sorprender-se amb la qualitat compositiva del quartet, especialment amb el fantàstic tractament de les guitarres. I ja ni em parlem de les lletres, que amb la veu desquiciada de Carlos semblen engrandir el seu missatge d'auto-reflexió.

No sé exactament què va portar a la desaparició de Mallörkaos, però el cas és que el darrer material que enregistraren fou un EP de temes inèdits, "Live Awake", mai editat en format físic. Completa aquest recorregut per la discografia del quartet una petita compilació 100 % cassolana que he inclós com a afegit, com a epíleg, extra o com li vulguis dir: "+ 3" inclou una primitiva versió demo del tema "No Puedo Olvidar", una versió del "1984" dels Cerebros Exprimidos, i un "Angelfuck" - tema original dels Misfits - que va ser inclós a un recopilatori on hi participen altres bandes com Crickbat, Cinder o Pollution.

DESCÀRREGA

Mallörkaos - "s/t" (2002) - EP

Mallörkaos - "Not without your support" (2002)

Mallörkaos - "Live awake" (2003) - EP

Mallörkaos - "+3" (2011) - EP




No hay comentarios:

Publicar un comentario