domingo, 26 de febrero de 2012

SHENOBI - "Discharges" (2008)

Posem el cas de que em toqués la tasca - remunerada i ben pagada, posats a fantasejar - d'haver de seleccionar alguns dels punts més destacats de la música mallorquina de la passada dècada, escollint un grapat de discs que, per un motiu o un altre, tenen alguna cosa que els converteix en petits clàssics de la nostra escena. Idò, ben segur, un dels primers discs que se'm acudirien és el "Discharges" de Shenobi, un treball de sorprenent maduresa per part d'uns al·lots que van saber dur la millor música de Washington DC a Felanitx sense fracassar en l'intent.

El disc arribà a un moment en el qual havien tingut temps de madurar com a banda, després de quatre anys de feina i dues maquetes: "Shenobi 1" (2005) i "Shenobi 2" (2006). Amb "Discharges", un referent indiscutible com és Fugazi queda poc a poc apartat en favor als nous sons d'Aina, Sunny Day Real Estate i, molt especialment, Jawbox, Bluetip i The Dismemberment Plan. El resultat? Una desena de cançons a mig temps, cuidades i treballades fins el detall (destacaria, per exemple "Positive", "Llaüt" o "See you tomorrow") que, en conjunt, fan d'aquest un àlbum impecable, variat i, sobretot, elegant.

Em consta que al propi grup li queden encara un parell de còpies de "Discharge" a 7 €. No t'ho pensis massa: discs com aquests signifiquen més que un grapat d'euros...


Shenobi - "Discharges" (2008)

3 comentarios: