viernes, 20 de enero de 2012

HELEVORN - Discografia (2001-2010)

Helevorn és un clar exemple de grup que creu en la música que fan: es nota amb cada un dels seus llençaments, la qual cosa els ha permès posar-se, poc a poc, al capdavant de l'escena metàlica mallorquina i ser, més o menys, una de les bandes més respectades del Doom/Gothic a nivell nacional. 

Aparegueren just quan Golgotha - l'emblema del Doom illenc - es va disoldre. Aleshores, Samuel Morales, guitarrista al grup de Black/Death melòdic, Desmodus (escolta'ls aquí) inicià un nou projecte juntament amb Josep Brunet (veu) i Xavi Gil (bateria) que, en homenatge al món de Tolkien, batejaria com Helevorn. D'ençà, pel grup hi han passat un bon grapat de músics, però podríem destacar al teclista Enrique Sierra i al guitarrista Sandro Vizcaíno (guitarra, ex-Movement) per ser dels més veterans.

Se'm ocorren pocs grups mallorquins de Metal - cap, de fet - que hagui pogut acumular un currículum tan al·lucinant com el de Helevorn: gires per l'Estat, aparicions a festivals europeus, crítiques i entrevistes a revistes de mig món, haver compartit escenari amb Swallow The Sun, Moonspell, Novembers Doom, Dismember, Saturnus, Tankard, Mayhem, Officium Triste, Esoteric, Autumnal, Avulsed... D'alguna manera, tot i l'inconvenient de viure a una illa, s'han sabut enganxar amb força i èxit a dintre de l'escena del Doom, un estil ampli i flexible que destaca per la seva varietat en quant a sons i possibilitats (Epic-Doom, Death-Doom, Funeral-Doom, Sludge-Doom, Drone-Doom i un llarg etcètera). En el cas de Helevorn, se'ls podria definir com una mescla entre el Doom i el Gothic Metal, podent percebre el rastre dels Paradise Lost de mitjans dels 90's - tot i que Josep matingui el seu omnipresent registre gutural -, el dels Katatonia del "Brave Murder Day" o el de My Dying Bride, per posar-ne alguns exemples.

Per tant, avui toca fer-li aquest homenatge a la música d'aquest sextet. Per una banda, tenim la demo/EP "Prelude" (2001), el primer material que edità Helevorn, quan encara tenien dins de la formació una vocalista femenina (Luisa Moratalla). "Fragments" (2005) se'l podria considerar el disc debut, tot i estar format per 6 cançons a les quals hi sumem una regravació de "About Angels" i una versió de Katatonia ("12"). Finalment, "Forthcoming Displeasures" (2010), produït per Jens Borgen i Johan Ornborg (Paradise Lost, Opeth, Draconian...) ha acabat de consolidar definitivament el seu estatus de llegenda local.

DESCÀRREGA

Helevorn - "Prelude" (2001) - Demo

Helevorn - "Fragments" (2005)

Helevorn - "Forthcoming Displeasures" (2010)

No hay comentarios:

Publicar un comentario