miércoles, 11 de enero de 2012

THE FRANKENBOOTIES - "Gobledegook" (1994)

"Gobbledegook": un altre d'aquests discs que hauríem d'afegir a la llista d'imprescindibles de la nostra música. The Frankenbooties, que deixaven enrere el seu passat com a Dirty Boots, començaven una nova etapa amb un disc ambiciós que, malgrat no ser excessivament innovador dins del Rock Alternatiu que es feia aleshores, sí que resultava una bufada d'aire fresc dins del Rock mallorquí. Exceptuant els temes que formen part de l'EP "Frankenbootie", "Gobledegook" fou enregistrat el desembre de 1993 als estudis Ona Digital, amb alguna col·laboració de luxe com la del guitarrista Xisco Albéniz de La Búsqueda.

El discurs dels Frankenbooties es basava principalment en agafar el llegat dels Beatles - els de la darrera etapa, vull dir - i mesclar-ho amb la major naturalitat del món amb el Rock independent que es feia a aquells moments als Estats Units: Sonic Youth, Sebadoh, Nirvana, Smashing Pumpkins... Una formula com aquesta, ben estudiada, combinada amb bones cançons ("Kill John Wayne", "Dind't Want to Tell You", "I'm Losing You", "Sensual Desire"... o la mítica "My little Hurricane") només pot donar com a resultat un disc antològic com "Gobledegook".

Ja es sap que, sobre gusts, no hi ha res escrit. Fa uns dies que vaig rescatar aquest disc de les meves prestatgeries i em vaig sorprendre de com ha envellit de bé, fins i tot la seva versió del "Strawberry Fields Forever". Sona tan fresc i arrogant ara, el 2012, com ho feia l'any '94.

DESCÀRREGA

The Frankenbooties - "Gobledegook" (1994)

5 comentarios:

  1. gran banda, tenia el disco en cassete y graias a vuestro trabajo he recuperado esto grupo. merci, salú i petons. reca

    ResponderEliminar
  2. Estic molt content de que l'haguis pogut recuperar!!!

    ResponderEliminar
  3. ei, si algú vol el disc en CD, li ho regal! (per què en tenc més d'un, no per què no el vulgui!) :-)

    ResponderEliminar
  4. Joan, en els pròxims mesos a la revista 40putes volíem fer un reportatge sobre Dirty Boots / Frankenbooties... Voldries cedir algunes còpies per celebrar un concurs entre els lectors? De ser aixi, aquest és el contacte: fangidistorsio@gmail.com o joan@40putes.com

    Salut i gràcies.

    http://www.40putes.com/

    ILLA SONORA

    ResponderEliminar