domingo, 31 de julio de 2011

THE DIRTY RICE - 'Demo' (2011)

Segona demo d'una banda que ja podriem qualificar de veterana, no és així? The Dirty Rice duen en marxa des del 2007, època en la que iniciaren la seva activitat musical baix el nom de The Gang Band; d'ençà, el quartet marratxiner ha fet una bona llista de concerts, compartint tables amb formacions tan variades com Lark About, Shenobi o Te Corrs.

La formació sempre ha estat subjecta a entrades i sortides, però sembla que des de fa més d'un any han trobat una ansiada estabilitat; així doncs, formen el grup el carismàtic Dani (veu, guitarra), acompanyat per la hiperactiva Shai a la bateria (anteriorment a Superkong i Libèl·lules a Sibèria; ara, vocalista a Drästica), un autèntic crack de les quatre cordes com en Bernat (abans baixista d'uns hardcoretas recentment desapareguts; Ratfingers) i, finalment, un guitarrista solista adorador d'en Jimmy Page i en Mark Knoffler com és n'Alex. 

The Dirty Rice sempre ha estat una banda de díficil catalogació i, amb aquesta nova demo la cosa es complica la cosa més. Han incorporat al Punk/Grunge dels seus inicis influències d'altres estils com el Heavy Metal, el Garage o el Rock clàssic, donant com a resultat una demo variada i molt entretinguda. La producció, a càrrec del estudi mòbil Crappy Recordings, és crua, autèntica, d'aires maqueters old-school. No deixa de ser una demo, d'acord, però marca una evolució clara en el so d'una banda treballadora i honesta com la que més.


The Dirty Rice - 'Demo' (2011)

3 comentarios: