domingo, 11 de marzo de 2012

ESTEPES - "Estepes" (2001)

Fa un bon grapat de mesos va aparèixer publicat a Illa Sonora el cassette d'una banda anomenada Estepes i de la qual pràcticament no en sabíem poca cosa. Ara, gràcies amb l'ajuda d'un dels seus components - Kiko Coll - no tan sols hem pogut reconstruir millor la seva trajectòria musical, sinó escoltar més material seu. 

La primera etapa d'aquesta banda llosetina va de finals dels anys 70 a l'any 1992, any de la seva dissolució. Aleshores, el seu únic testimoni discogràfic era el cassette que havien enregistrat als estudis Maller, a Palma. La història d'Estepes podia haver acabat aquí, però Joan Mir i Kiko Coll tornaren a la càrrega l'any 1998; d'aquesta forma, amb un so més professional que la seva primera gravació, enregistraren un nou disc homònim, "Estepes" (2001). Aquest àlbum recull una desena de cançons d'aires costumbristes que, a moments, sembla anticipar-se a l'esperit electroacústic d'Anegats. En tot cas, "Estepes" és un treball bastant complet d'un Pop amable i castís que, possiblement, sorprendrà a més d'un.

Com extra, l'arxiu inclou un document força significatiu: el concert acústic amb el qual Estepes s'acomiadaren al Teatre de Lloseta, la nit del 31 de gener del 2004. Punt i final, doncs, per una banda que, malgrat no haver gaudit del reconeixement d'uns Antònia Font o Fora des Sembrat, va aconseguir obrir algunes portes que romanien tancades per a la música en la nostra llengua.


Estepes - "Estepes" (2001)

1 comentario:

  1. Record fa uns anys que vaig collir aquest disc a la biblioteca del poble, molt bo el teu programa, i aquest blog que acab de descobrir

    ResponderEliminar