viernes, 23 de diciembre de 2011

VV.AA - "[M]" (2011)

Feia temps que volia dedicar una entrada a la Radio-Televisió de Mallorca, popularment coneguda per [M], recentment finiquitada pel canvi de legislatura. La raó de perquè ho volia fer és per reivindicar el gran paper a nivell cultural que ha jugat, tant a nivell radiofònic com televisiu; i, més concretament, per haver actuat com a plataforma - televisiva - per a molts de grups illencs que, independentment del seu estil musical, difícilment podien haver arribat a aparèixer a alguna televisió. 

Aquesta compilació casolana, acompanyada per una il·lustració de Ginès Fernández dissenyada exclussivament per l'ocassió, es nodreix de les actuacions en directe que un bon grapat d'artistes van fer pels diferents programes de [M] entre el 2009 i enguany, destacant especialment el clàssic "Illa Musical", presentat pel músic Carles Grimalt, i del que segurament vaig robar de forma inconscient el nom per batejar aquest blog. En total, aquí us presentem una selecció de 20 grups/artistes, sonant en viu i en directe per tots vosaltres: Doctor Martín Clavo, Astrolabio, Misty Mountain, Malherba, Speak On Voltage, Broncos Blues Band, Son & the Holy Ghosts, L.A., La Banda Magnética, Will & the Loners, La Búsqueda, El Primer Tercio, Petit, Marcel Cranc, Monta-man, Eskasos, Anegats, The Hot Rodders, Shenobi i Toni Monserrat. De tot i molt, vaja.

Pròximament prepararem un nou volum sobre les millors actuacions a la ràdio Ona Mallorca, destacant especialment les del gran "Bufet Lliure" de Celestí Oliver que tantes migdiades va interrompre.


[M] (2011)

3 comentarios:

  1. M'ha fet molta il.lusio veure que la feina ha valgut la pena!!!!!
    Endavant amb aquest blog... i ja que hi som, perque no me fas alguna critica ( malgrat sia bona ) del meu disc????

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per les vostres impressions.

    Benvolgut Carles; la tònica del blog és, apart de les crítiques, oferir música mallorquina de forma 100% gratuïta. Si vols aportar alguns dels teus discs en MP3 per difondre entre el públic - o algun disc illenc que consideris que val la pena rescatar de l'oblit - tens a la teva disposició un correu electrònic. Qualsevol contribució musical és benvinguda.

    Salut i molts d'anys.

    ResponderEliminar