jueves, 3 de noviembre de 2011

VV.AA - "VII Concurs Pop-Rock" (1989)

Novament, en Pinxo de MallorcaNochentas ens fa una contribució força interesant per entendre un poc millor la música mallorquina dels 80's i aprofundir, una mica més, en tot un fenomen cultural com va ser el Concurs de Pop-Rock que organitzava l'Ajuntament de Palma. Per tant, el disc que rescatem avui és el testimoni directe de l'edició celebrada l'any 1989, de la qual, tal vegada, la banda més coneguda són els seus guanyadors, Susie Q, presents a aquest disc amb una de les seves cançons més crues, "Chica de mal humor". Però n'hi havia d'altres, com els poblers Rompiendo Cuerdas o uns cracks del Rockabilly com van ser Juanito Percha y Los Colgaos (aquí podem sentir una primera versió del clàssic "Bel, bel, bel"). No oblidem tampoc als Whonkai Palma, un grup que s'especialitzà en els sons africans i tropicals i que, si no record malament, tenien a en Mané Capilla com bateria; o els mítics La Fosca, banda a la qual començaria la seva carrera musical Joan Miquel Oliver (Antònia Font) i que, a aquells moments, estava capitanejada pels germans Janer, Pere i Tomeu (després a Fora des Sembrat). Completam aquest recorregut per l'any 89 amb dues formacions de Pop-Rock com Límites i els menorquins A Bordo.

Escriu Pinxo a MallorcaNochentas: "Una muy dura competencia se encontraron (Susie Q) este año con 62 grupos inscritos pero no tuvieron problema para superar el primer corte y pasar a semifinales junto a 19 grupos más (...)  La Final del VII concurso de Pop-Rock del Ayuntamiento fue la más disputada y ajustada de la historia del concurso. El primer grupo en salir esa noche serian Susie Q por sorteo y aunque esa posición no suele favorecer mucho conseguirian alzarse con el primer puesto con una puntuación que tuvo que resolverse por centésimas, 7,99 puntos contra los 7,91 de Juanito Percha y Los Colgaos que quedarian en segundo lugar". Recordar-vos que si voleu aprofundir un poc més a l'història del concurs o de qualsevol de les bandes que hi participaren, la lectura de MallorcaNochentas és més que recomenable!



VV.AA - "VII Concurs Pop-Rock" (1989)

2 comentarios:

  1. Molt es podría parlar d'aquelles edicions del Pop-Rock. No sé si algú encara se'n recorda de na Marta Sierra, mítica organitzadora que -no record molt bé qui va ser-, un grup li van dedicar una cançó: "Marta Sierra la puerta"
    I el lloc d'aquella edició del concurs també record que era molt bò, l'anfiteatre romà del Poble Espanyol.
    També crec que varen tocar els "Skarabajos", nucli dels actuals "Gran Orquesta republicana", i "Los Malditos", que varen guanyar l'any següent

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies per l'apunt informatiu, Jaume. Hi ha un llibre commemoratiu sobre el concurs de Pop-Rock, però és ben mal de trobar! Salut i gràcies!

    ResponderEliminar